Wordt er rekening gehouden met de gelekte evaluatierapporten? Dit zijn de aanduidingen voor de komende wedstrijden

Wordt er rekening gehouden met de gelekte evaluatierapporten? Dit zijn de aanduidingen voor de komende wedstrijden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat de evaluatierapporten van de scheidsrechters zijn uitgelekt, is het even nog interessanter om in de gaten te houden welke refs aangeduid worden. Het lijkt erop dat er nu meer rekening wordt gehouden met de prestaties van de scheidsrechters.

Vrijdag trappen KVC Westerlo en Standard speeldag 26 af. Jasper Vergoote zal deze partij leiden met Lawrence Visser als VAR. Visser scoorde goed als VAR en Vergoote was één van de betere scheidsrechters volgens het rapport.

Zaterdag ontvangt KRC Genk RWDM. Hier krijgt Michiel Allaerts nog eens de kans om zich als ref te tonen. Met slechts twee wedstrijden op het hoogste niveau op zijn teller, heeft hij als enige ref nog steeds een nauwkeurigheid van 100% volgens het RIS. Lothar D'Hondt staat hem bij als VAR.

Nicolas Laforge fluit OHL - Charleroi, met Simon Bourdeaud'hui die hem als VAR helpt. Wesli De Cremer werd aangeduid om Antwerp - KV Mechelen te fluiten met Brent Staessens die vanuit Tubeke als VAR zal werken. Lardot, die het oké doet volgens zijn rapport, fluit de Brugse derby met Wesli De Cremer als VAR.

Nathan Verboomen, die een nauwkeurigheid van bijna 83% heeft, mag KV Kortrijk - Union SG leiden met Lothar D'Hondt die hem mogelijk naar het scherm stuurt. Bram Van Driessche die het uitstekend doet dit seizoen, mag Anderlecht - STVV fluiten met Jasper Vergoote als VAR. Hij maakte dit seizoen nog geen enkele foute beslissing als videoref volgens het rapport.

Erik Lambrechts maakte het op één na meeste fouten als VAR (3) dit seizoen, toch mag hij videoref zijn tijdens KAS Eupen - KAA Gent. Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter.

Opvallend is wel dat er twee scheidsrechters zijn met een nauwkeurigheid van meer dan 90%, die geen wedstrijd zullen fluiten in de JPL. Jan Boterberg is er eentje van, hij zal KMSK Deinze - Beerschot fluiten terwijl Simon Bourdeaud'hui helemaal niet op een veld zal staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties