Union SG kan bij winst tegen Club Brugge iets realiseren wat de club al meer dan 100 jaar niet lukte

Union SG kan bij winst tegen Club Brugge iets realiseren wat de club al meer dan 100 jaar niet lukte

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union heeft woensdagavond een belangrijke afspraak met de geschiedenis. Als de 2-1 achterstand van de heenwedstrijd in de Croky Cup wordt ingehaald, krijgen de Brusselaars een ticket voor de finale.

Union Saint-Gilloise - Club Brugge: dé kraker van deze halve finale van de Beker van België. De terugwedstrijd vindt vanavond plaats in het Joseph Marienstadion met een meer dan voelbare spanning.

Zal Union een stap dichter bij de titel zetten en Brugge beroven van een kans op de "enige trofee die het dit seizoen kan winnen"? Het antwoord zullen we vanavond kennen na 90 minuten (of meer bij verlenging).

Union voor het eerst in 110 jaar in de finale?

In ieder geval zou Union SG door een ticket voor de finale van het toernooi te versieren, na meer dan een eeuw een grote primeur kunnen beleven. De Brusselaars hebben namelijk sinds... 1914 niet meer deze fase van de Beker van België bereikt.

Toevallig won Union dat jaar de beker door... Club Brugge in de finale te verslaan (4-1). Hiermee haalden ze hun tweede bekerwinst binnen, na hun eerste triomf het jaar ervoor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties