Kleine revolutie op komst in het Belgische voetbal

Kleine revolutie op komst in het Belgische voetbal
Foto: © photonews

De recente problemen die door voetballers zijn aangekaart met betrekking tot hoofdletsel hebben geleid tot een belangrijke beslissing. Er zullen veranderingen komen voor jonge voetballers.

Hoofdletsel heeft op lange termijn impact op voetbalspelers. Dit alarmerende feit wilde Franse verdediger Raphaël Varane onlangs benadrukken in een interview met de Franse krant L'Equipe.

Net als bij andere sporten (zoals de NFL in de Verenigde Staten waar het contact veel ruwer is), zullen er beslissingen worden genomen om de risico's voor spelers tot een minimum te beperken.

Een beslissing toegepast door Voetbal Vlaanderen en de ACFF

In België staat er dus een kleine revolutie op til: koppen zal verboden worden voor kinderen jonger dan negen jaar, althans in Vlaanderen (Voetbal Vlaanderen).

Voorlopig dan, aangezien deze maatregel naar verwachting ook zal worden toegepast door de ACFF (Association des Clubs Francophones de Football).

"Het maakt sowieso geen deel uit van het aangeleerde spel op die leeftijd. Dit gebeurt pas tegen het einde van de adolescentie. Voetbal is eerst en vooral bal aan de voet", vertelde Daniel Boccar, algemeen secretaris van de ACFF, in een interview met La Dernière Heure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties