En wat nu met Nicky Hayen na de landstitel? "Hij verdient het om hoofdcoach te worden"

En wat nu met Nicky Hayen na de landstitel? "Hij verdient het om hoofdcoach te worden"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge mag zich opnieuw kampioen van België noemen. Blauw-zwart speelde gelijk tegen Cercle Brugge en veroverde zo zijn 19e titel.

Club Brugge ging nochtans niet de play-offs in met de beste kaarten. Voor de play-offs stond blauw-zwart nog 19 punten achter op Union SG.

Onder Nicky Hayen veranderde het echter allemaal. De coach draaide de scheve situatie helemaal om bij Club Brugge. Dat zag ook René Vandereycken, die afwacht wat Club met hem gaat doen.

"Ik ben benieuwd wat er met Nicky Hayen gaat gebeuren. Ze hebben het niet direct gedaan met Philippe Clement en ook niet met Rik De Mil. Gaan ze Hayen nu wel aanstellen? Hij verdient het om hoofdcoach te worden. Ik denk dat hij zeker bekwaam is om het te doen. Alleen weet ik niet wie de andere kandidaten zijn en welke troeven zij hebben", vertelde hij bij Het Nieuwsblad.

"Maar als je naar het parcours van Hayen kijkt, wat hij op korte tijd en in moeilijke omstandigheden neergezet heeft… Hij heeft door zijn manier van werken voor een ommekeer gezorgd. Hij zorgde vooral voor duidelijkheid en bracht vertrouwen in de spelersgroep. Onder Hayen begon Club terug te voetballen."

"Met Deila werd er naar Club-gewoontes te veel met de lange bal gespeeld. Waarom zou Hayen dit niet vanaf het begin van het seizoen kunnen? De enige uitleg die ik kan bedenken is dat Hayen op Europees gebied nog niets bewezen heeft en dat ze daarom voor een meer ervaren coach zouden kiezen", besluit Vandereycken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties