Lokeren tankt vertrouwen met opvallende doelpuntenmaker, Zulte Waregem geeft riante voorsprong zomaar uit handen

Hannes Van Gael
| 3 reacties

Lokeren heeft op oefenstage vertrouwen getankt tegen een Spaanse selectie van spelers zonder contract. Het werd 0-5. Zulte Waregem stond 3-0 voor tegen Hannover, maar de Duitsers kwamen nog terug tot 3-3.

Lokeren had weinig moeite met het samenraapsel van Spaanse spelers zonder contract. Mujangi Bia stond sinds eind oktober al niet meer aan de aftrap bij de Waaslanders, maar in Campoamor kon hij nog eens van bij het begin meedoen. En hoe!? De 0-1 krulde hij met een vrijschop rechtstreeks in doel en bij de 0-2 van Mpati, ook een speler die dit seizoen nog niet veel in actie kwam, gaf hij de assist.

Tot zover de eerste helft. In de tweede helft kwamen er een heleboel nieuwe namen op het veld en die gingen door op hetzelfde elan. Jovanovic tekende voor de 0-3 op aangeven van Marecek en bij de 0-4 waren de rollen omgedraaid. Jovanovic legde ook de 0-5 eindstand vast.

2x15 minuten

Zulte Waregem tegen Hannover 96 bleef scoreloos in de eerste periode, maar na de rust was het hek van de dam. In het voorlaatste kwartier van de tweede helft scoorde Essevee drie goals die snel op elkaar volgden. Nissilä, Sylla en De Pauw stonden aan het kanon.

De buit is binnen zou je dan denken, maar niets was minder waar. Een kwartier voor tijd scoorde de Hadzic de eerste aansluitingstreffer en in minuut 81 scoorde Muslija de tweede. Weydandt zorgde er zelfs nog voor dat Zulte Waregem de oefenwedstrijd niet met een overwinning afsloot. Het werd 3-3.