Thomas Meunier beseft dat dit WK het moment van de waarheid wordt: "Het is nu of nooit"

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Tubeke
| 8 reacties
Thomas Meunier beseft dat dit WK het moment van de waarheid wordt: "Het is nu of nooit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Chadli schoof ook Thomas Meunier donderdag aan tafel voor de dagelijkse babbel met de pers. De vleugelverdediger van Paris Saint-Germain wil van de gunstige loting voor de poulefase gebruik maken om ver door te stoten in het tornooi.

In een interview met Téléfoot verkondigde Maxwell, voormalig linksachter van PSG en Barcelona, dat België een verrassing kan zijn op het komende WK. "Ik denk dat Maxwell, die met kennis van zaken spreekt, gelijk heeft", ging Meunier op het thema in. "Natuurlijk is hij chauvinistisch door Brazilië te vernoemen, anders had hij meteen België naar voren geschoven." (lacht)

"Het is nu of nooit om aan de wereld te laten zien tot wat deze geweldige groep in staat is. Na Rusland rest er nog een EK met dit team. Nadien zal de generatie met Vincent Kompany, Jan Vertonghen en andere leiders wellicht stoppen."

"Tijdens het EK dacht ik dat we 100% kans hadden om het toernooi te winnen, maar we hebben het verprutst"

Met welke ambitie trekt Meunier naar het WK? "De  halve finales bereiken is een realistisch doel, en dan hangt alles af van de vorm van het moment. Als we tegen Brazilië uitkomen in de kwartfinale, wordt het lastig. Ik zou zeggen dat we 50 procent kans hebben om door te stoten tot de laatste vier."

"Tijdens het EK dacht ik dat we 100% kans hadden om het toernooi te winnen, maar toen hebben we het verprutst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties