LIVE: De persconferentie van Roberto Martinez en Thibaut Courtois, één dag voor de match

Johan Walckiers
Johan Walckiers
LIVE: De persconferentie van Roberto Martinez en Thibaut Courtois, één dag voor de match

Laat Roberto Martinez net als zijn concullega in zijn kaarten kijken? Om 16u geeft de bondscoach zijn laatste persconferentie voor de match tegen Panama. U kan hier live volgen wat hij te zeggen heeft.

"We hebben niet enkel Eden nodig, maar ik heb hem nog nooit zo amazing zien trainen en spelen als de laatste weken. Ik ken hem al lang en dit is gewoon ongelooflijk. Als je ver wilt geraken, moet je je beste spelers op hun best hebben. En dat is het geval denk ik."

"Mooi strand hier? De vakantie is voor nadat we het WK gewonnen hebben."

"Ik hou van warmte, dus het is geen probleem."

Courtois: "We hebben de kwaliteit, we zitten in onze piekvorm in onze carrière... Maar ik noem ons geen topfavoriet, wel een outsider. We gaan niet zeggen dat we het WK gaan winnen, maar we geloven wel dat we ver kunnen geraken."

"Ik heb onbewust toch meer naar het einde van het seizoen gepiekt. Daarom voel ik me wel heel goed nu."

"Als je het WK wint dus!"

Courtois: "Wanneer is een WK geslaagd? Als je wint zeker?"

Courtois: "Ik voel dat we voor elke match klaar zijn. We weten nu wel wanneer we moeten aanvallen, wanneer we moeten verdedigen. Dat is toch anders dan voor de vorige toernooien. Dus ja, ik denk we meer klaar zijn dan de vorige keren."

Courtois: "Of het iets verandert met Boyata? Als Kompany speelt, heeft hij natuurlijk meer ervaring. Met Dedryck gaat het echter ook goed. Ik heb al veel met hem gespeeld. Ik praat sowieso al veel, of er nu Vermaelen, Kompany of Boyata voor mij staat."

"Hoe komt het dat keepers fouten maken? We zijn niet perfect. Bij een keeper is het 9 op 10 keer goal. Het kan altijd gebeuren."

Courtois: "Iedereen meer ervaring. Als je nu ziet waar iedereen speelt en wat ze allemaal hebben meegemaakt... Dat geldt voor mij ook."

En nu Thibaut Courtois...

"Alderweireld is zo klaar, het omgekeerde gebeurde na zijn blessure. Hij is zo sterk, zo klaar... Hij is fris. Hetzelfde voor Moussa Dembélé. Hij is een unieke speler met zijn manier van spelen."

"Nee, ik ga mijn ploeg niet geven. Het zou nogal een schok zijn, want ik heb het de spelers nog niet verteld. Maar je hoeft geen verrassingen te verwachten."

Martinez: "Ik denk niet dat er druk is op Boyata of andere jonge spelers. Je moet gewoon je job doen. Als ze de kans krijgen, zullen ze klaar zijn."

Martinez: "Kompany en Vermaelen blijven, we gaan geen wijzigingen doorvoeren aan de kern van 23."

Martinez: "Hazard zit in het beste moment van zijn carrière tot nu toe. Elke speler is anders, je kan hem niet vergelijken met Ronaldo. Hij is klaar om zijn stempel te drukken op het WK, maar dat is De Bruyne ook. En Romelu Lukaku. Maar we moeten rekenen op de ploeg, niet op het individu. Zelfs op de wisselspelers."

Martinez: "We moeten niet denken dat dit een wedstrijd wordt die we snel zullen winnen. We moeten niet verwachten dat het na een uur al geklaard zal zijn. Je moet die wedstrijd eerst in je hoofd winnen. En je moet geduld tonen."

Er zullen dus iets meer dan 1.000 Belgische fans in het stadion zitten.

"De Bruyne is een essentieel deel van onze ploeg. We willen dat hij de spelmaker wordt die hij bij City is. Ik spreek veel met Kevin. Dat toont hoe belangrijk hij is voor onze ploeg en wat we willen doen."

Martinez: "Deze groep is een familie, zo hangen ze aan elkaar"

"Je kan niet voorspellen hoe het gaat verlopen. Ik verwacht een sterk Panama omdat ze een unieke kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen. Mijn zorg is dat we niet dezelfde toewijding gaan tonen. We willen goed presteren, we moeten groeien in dit toernooi. En je moet een manier vinden om wedstrijden te winnen. In de vorige matchen zag je al dat niemand het makkelijk heeft. Gemakkelijke winsten gaan er niet komen."

"We zijn gepriviliseerd dat we deze groep van spelers hebben. Niet enkel om hun talenten, maar om hun mentaliteit, om hun wil voor hun land te strijden. Dit heeft België heel lang gekost om deze groep spelers te ontwikkelen. Als ze hun talenten kunnen tonen, kunnen ze alles doen op een veld."

"Panama is één van de verhalen van het toernooi. Daarom is dit format zo leuk"

"Het is belangrijk om te winnen. We moeten onszelf zijn en begrijpen hoe we moeten winnen. De lijn van de voorbereiding doortrekken. Totaal gefocust zijn!"

Roberto Martinez is er!

Gisteren vijf camera's, nu een stuk of 20. En de zaal zit afgeladen vol! België is hot!

Straks meer...

Stort €50 en speel met €150