Hij lijkt het echt te gaan doen: Martinez wil volledig nieuwe ploeg zetten, behalve één

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kaliningrad
| 0 reacties
Hij lijkt het echt te gaan doen: Martinez wil volledig nieuwe ploeg zetten, behalve één
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verschiet niet als de bondscoach morgen woord houdt en er een volledige andere ploeg op het veld staat. Elf min één, want één man is zeker van zijn plaats. Roberto Martinez geeft meer uitleg.

Er zullen er wel een paar morren, maar Martinez is ons al een hele week aan het voorbereiden op de mogelijkheid dat hij tien andere namen aan de start brengt tegen Engeland. En ook op de dag voor de match probeerde hij die beslissing alvast uit te leggen, zodat hij het achteraf niet te veel moet doen. Al denken wij nog steeds dat ook Boyata en Alderweireld zullen spelen...

Rekenen doet hij immers niet, er kan immers nog zoveel gebeuren waardoor je achteraf zegt: 'Hadden we dit of dat maar gedaan'. Dus Martinez wil zijn spelers niet vragen te verliezen. "We zijn beiden gekwalificeerd, dat is een luxepositie", vindt Martinez.

Ik heb vertrouwen in Mignolet, maar een keeper vervang ik niet

"De prioriteit is niet om te winnen. We gaan geen risico's nemen met gekwetsten, mensen met gele kaarten, vermoeide spelers..." Iedereen dus die de voorbije twee matchen speelde. Behalve Thibaut Courtois.

"Ik kan jullie verzekeren dat Courtois speelt", zei Martinez nog. "Niet dat ik geen vertrouwen heb in Mignolet, want dat heb ik wel. Hij speelde fantastisch tegen Japan. Alleen vind ik dat in doel er continuïteit moet zijn. Een doelman moet minuten maken om op zijn gemak te zijn, om zeker te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties