Analyse De twee recepten die de Duivels naar WK-winst moeten leiden, hun enige doel: TUNNELVISIE en ALTRUÏSME

De twee recepten die de Duivels naar WK-winst moeten leiden, hun enige doel: TUNNELVISIE en ALTRUÏSME
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels waren blij, maar amper twee uur na de match was de extase gewoon al voorbij. We spraken er zes en alle zes begonnen ze over de match tegen Frankrijk in plaats van hun exploot tegen Brazilië te bewieroken. Fantastisch! Want deze groep is niet tevreden met een halve finale.

"De Gouden Generatie moet beter doen dan een kwartfinale!" Het leek wel alsof iedereen bij de pers de voorbije weken tevreden was met een halve finale. Maar niet de groep, daar willen ze op het hoogste schavotje staan op 16 juli. De droom is bij iedereen meer dan ooit levend. En deze mannen zouden hun en onze kinderwens wel eens kunnen waarmaken.

Honger

'Tunnelvisie', Romelu Lukaku herhaalde het deze nacht nog eens. Bij hem manifesteert zich dat door zich af te sluiten van de buitenwereld. Alle communicatie via sociale media is verbroken. Het verhaal gaat zelfs dat zijn familie het moeilijk heeft om hem te bereiken. Maar het is bij iedereen zo: één ploeg, één doel. Vergis u niet: met een derde plaats gaan ze niet tevreden zijn.

Dat maakt het zo mooi: de honger is onstilbaar. En daarin speelt Roberto Martinez een grote rol. Hij heeft ze zo hongerig gemaakt. Die sappige steak van WK-winst heeft hij hen nu al twee jaar voorgehouden. Maar... daarvoor moesten ze wel één ding doen: alle persoonlijke ambitie opzijzetten. Het individu mag excelleren in het collectief, maar het collectief moet zich niet aanpassen aan het individu.

Geen individu's

Een werkwijze die succes oplevert. Kijk maar naar Portugal, Argentinië, Brazilië... die hun spel afstemden op één superster. Nee, bij België zijn alle neuzen dezelfde richting opgedraaid. Je zou zeggen dat een Moussa Dembélé gisteren ambetant zou zijn aangezien een broekie als Tielemans mocht invallen in plaats van hij? Nope, Dembélé kwam samen met Youri de kleedkamer uit en leek hem vaderlijk zelfs nog wat raad te geven.

Dit is het altruïsme waarop deze ploeg gebouwd is. Nobody remembers who get's second, third or fourth... Niemand herinnert zich de tweede, derde of vierde. De eerste plaats, dat brengt je in de geschiedenisboeken. En dat is de enige plaats die deze groep wil!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties