Gaan de Duivels Romelu nog aan een prijs proberen helpen? "Nee! Maar hij is wel de beste spits op het WK"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sint-Petersburg

Romelu Lukaku topschutter maken is geen prioriteit bij de Rode Duivels

Gaan de Duivels Romelu nog aan een prijs proberen helpen? "Nee! Maar hij is wel de beste spits op het WK"

Alle ballen naar Romelu morgen? Met een stuk of drie steekt hij Harry Kane nog voorbij, die wel drie strafschoppen mocht nemen. Roberto Martinez is daar echter absoluut niet mee bezig en wil niet dat zijn ploeg daarnaar gaat spelen.

Lukaku heeft voor Martinez immers het perfecte toernooi gespeeld. "Nee, we gaan niet proberen hem topschutter te maken. We kijken niet naar individuele prestaties. Voor mij is Romelu meer dan enkel een doelpuntenmaker. Iedere aanvaller had bij die bal in de zestien zijn kans gegaan als hij dacht dat hij 50 procent kans had om te scoren. Romelu niet. In plaats daarvan leverde hij één van de beste assists van het WK af."

Objectief kan je hem niet noemen, maar Martinez heeft wel een duidelijke mening over wie de beste spits is op dit toernooi. "Ik werkte al met hem op zijn 19de. Ik zag hem evolueren. Lukaku kan alles op een veld. Zijn grootste kwaliteit is wel dat hij een goalscorer is, maar hij kan nu zoveel meer. Ik denk dus dat hij de beste spits is op dit toernooi, maar ik ben niet objectief."

Stort €50 en speel met €150