6 Europese landen op 8 WK-kwartfinalisten, waarom dat heus geen toeval is

Redactie
6 Europese landen op 8 WK-kwartfinalisten, waarom dat heus geen toeval is
Foto: © photonews

De Europese landen hebben het fantastisch gedaan op het voorbije WK in Rusland. Met 10 op 16 vertegenwoordigd in de achtste finales en met 6 op 8 in de kwartfinales. En neen, dat is heus geen toeval.

De UEFA wijst namelijk uitdrukkelijk op de rol van het zogenaamde UEFA’s HatTrick Assistance Programme. Volgens de Europese voetbalbond speelt dat vehikel een cruciale rol in het Europese WK-succesverhaal. 

"Waarom is het Europa zo goed vergaan in Rusland? Eén sleutelreden is de blijvende en structurele impact van het HatTrick. Het bewuste programma assisteert de nationale voetbalbonden op infrastructureel en sportief vlak. Het is een programma dat gemaakt is om ervoor te zorgen dat Europa successen kan boeken en op wereldvlak een prominente rol vervult", klinkt het trots. 

Groei

Maar wat doet HatTrick nu precies? "Dat gaat van initiatieven rond de ontwikkeling van jeugd en coaching tot fundamentele investeringen aan de basis, over de bouw van nieuwe stadion, trainingscentra en kleine veldjes voor kinderen tot het delen  van kennis en onderwijs. Het programma maakt groei op diverse vlakken mogelijk en zorgt voor nieuwe en hogere standaarden en normen. HatTrick is volop bezig met het verschil te maken voor en in het Europese voetbal", besluit de UEFA. 

Stort €50 en speel met €150