Red Flames U19 ook voorbij taai Tsjechië, donderdag beslissend tegen Duitsland

Nadat zaterdag Oekraïne voor de bijl ging, hebben de Red Flames U19 nu ook komaf gemaakt met Tsjechië. De Belgen kwamen opnieuw op achterstand, maar konden de scheve situatie rechtzetten: 2-1.

Door Aernout Van Lindt

Gaat het goed met het Belgische nationale voetbal of niet? De Rode Duivels gaan alvast naar Brazilië, de Red Flames doen met 13 op 18 nog mee voor Canada en de vrouwen tot 19 jaar staan op een wedstrijd van het EK in Noorwegen.

Zaterdag werd al vlot de maat genomen van Oekraïne (3-1), vandaag was Tsjechië de tweede tegenstander in de eliteronde in Brussel. Een match die wat aarzelend begon en waarin de Tsjechen na tien minuten op voorsprong kwamen dankzij Hloupa.

Handelsmerk opnieuw in de verf gezet na rust

Geen grote paniek bij de Red Flames, die ook al op achterstand kwamen tegen Oekraïne. Ze gingen flux op zoek naar de gelijkmaker, al konden ze die voor de rust ondanks een aantal goede mogelijkheden niet meer maken.

Na de koffie was het wel snel raak: kapitein Van den Bergh doorbrak de Tsjechische muur, Lucinda Michez zorgde voor de afwerking. Tien minuten later ging België er zelfs op en over dankzij Tine De Caigny.

Donderdag Duitsland

België kreeg nog een paar mogelijkheden op de 3-1, maar ook Tsjechië kwam nog wat opzetten. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de Red Flames met een 6 op 6 in de rugzak naar de derde match kunnen toeleven.

Die is donderdag om 11 uur in het Koning Boudewijnstadion tegen grootmacht Duitsland. Doordat het doelsaldo van de Duitsers beter is dan dat van de Belgische meisjes, zal er moeten worden gewonnen om groepswinnaar te worden. Een gelijkspel kan wel eventueel voldoende zijn om beste tweede te worden, maar ze kunnen sowieso wel uw steun gebruiken op de Heizel. Ingang is gratis.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland kan u de komende dagen op onze site nog interviews lezen met matchwinnares Tine de Caigny en Margaux Van Ackere.