Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam
Interessant weekend in de Jupiler League
Kristof Blomme
| 0 reacties
Interessant weekend in de Jupiler League
Foto: © SC

Na een weekend onderbreking zijn de Belgische eersteklassers klaar voor de tiende speeldag. Het lijkt alvast een interessant weekend te gaan worden. Club Brugge neemt het thuis op tegen Westerlo, dat voorlopig derde staat. Leider Standard moet op bezoek bij Racing Genk. Ook Anderlecht heeft geen hapklare brok. Zij geven op de Freethiel immers de Ivorianen van Beveren partij.
 
Moeskroen en Germinal Beerschot trappen de speeldag om 18 uur af. De Henegouwers moeten het waarschijnlijk doen zonder Dugardein, die last heeft van de enkel. Bij de bezoekers zal aanvaller N’Diefi afwezig zijn. De Kameroener die dit weekend een kater opliep in de kwalificatiewedstrijden woont de begrafenis van z’n vader bij. Ook Prince en Messoudi zijn nog onbeschikbaar. Jurgen Cavens werd aan de enkel geopereerd en zal voor de winterstop niet meer in actie komen. Doelman Luciano en Dickson zijn geschorst.
 
Zaterdag om 20 uur staat de topper tussen Club Brugge en Westerlo op het programma. De landskampioen kende een moeilijke start. Voorlopig staan ze pas vijfde. Toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn. Zowel Blondel, Vanaudenaerde, Serebrennikov, Hermans, Clement, Lange, Gvozdenovic als Spilar hebben de training hervat. Verheyen en Englebert moeten op de bank beginnen.  Westerlo kende onder Herman Helleputte een schitterende start. De Kempenaars staan voorlopig op een knappe derde plaats. Bij de bezoekers is iedereen fit. Enkel Björn de Wilde en Ntuka zijn geschorst.
 
Anderlecht moet op verplaatsing bij Beveren. De Ivorianen staan veilig in de middenmoot met een tiende plaats. Er zijn geen problemen voor Dufour want iedereen is fit. Enkel Mahan werd uit de kern gezet. Anderlecht zit centraal achterin in de problemen. Tihinen, Juhasz en Kompany zijn onbeschikbaar. Hierdoor maakt de jonge Tioté mogelijk zijn debuut in het hart van de defensie. Ook Serhat is afwezig wegens blessure.
 
Het verrassende Zulte-Waregem gaat op bezoek bij Lierse. De thuisploeg kende een moeilijke competitiestart. Ze staan voorlopig op een veertiende plaats. Promovendus Zulte-Waregem doet het uitstekend. Ze staan op dit moment vierde, nog voor Club Brugge. Bij geel-zwart is Timmermans out met een blessure. Cruz mag een week rusten terwijl Vairelles ziek is. Daarnaast zijn Andjic en Milenkovic geschorst. Zulte-Waregem kent niet al te veel problemen. Tankary is nog steeds niet fit.
 
Lokeren neemt het op eigen veld op tegen Charleroi. Beide ploegen staan broederlijk naast elkaar in de middenmoot. Bij Lokeren hernemen Doll, Doba en Bancé dit weekend met de reserven. Doelman Milojevic is nog steeds uitgeschakeld. Diallo is geschorst. Charleroi zal het moeten klaren zonder Akgül en Siquet. Die laatste sukkelt met de knie. Defays is geschorst.  
 
Nog op zaterdag geeft Brussels Cercle Brugge partij. De Brusselaars doen het behoorlijk met een elfde plaats. Cercle kende een moeilijkere seizoensstart. Ze staan slechts vijftiende en kunnen dus alle punten gebruiken. Theunis is geblesseerd bij de thuisploeg. Kargbo zit een schorsingsdag uit. Bij groen-zwart raakte Roiha geblesseerd in een interland met Finland. Meyssen en Valenta zijn onbeschikbaar.
 
De laatste wedstrijd op zaterdag is Roeselare – La Louvière. De West-Vlamingen begonnen goed aan de competitie, maar kennen nu een slechte periode met 2/15. Hierdoor moeten ze angstig achterom beginnen kijken. La Louvière staat alleen laatste. Bij Roeselare zijn Barbé en Lauwers nog een tijdje uitgeschakeld. Tilmant moet het bij z’n vuurdoop als trainer doen zonder Cordier, Baynon, Vervalle, Bosak en Montoya. Brahami en Sanchez zijn geblesseerd.
 
Zondag wordt STVV – Gent om 18 uur uitgezonden op Canvas. Gent doet volop mee in het klassement met een vijfde plaats. Sint Truiden staat twaalfde. De Limburgers kennen grote problemen. Belangrijke spelers als Santalab, De Condé, Vanhoyweghen, Kalisa, Buvens en Nijs zijn allemaal uitgeschakeld. Daarnaast zijn Debroux en Simaeys geschorst. Bij Gent is enkel Lombaerts geblesseerd. Mamouni zit een speeldag op de strafbank.
 
Op zondag wordt deze speeldag om 20 uur afgesloten met de topper tussen Racing Genk en Standard. De thuisploeg moet heel wat spelers missen. Chatelle, Claessens, Cornelis, Daerden, Peeters, Matoukou en Vandooren zijn zeker niet speelklaar. Wamfor en Engelaar trainden opnieuw mee met de groep, maar missen nog wedstrijdritme. Standard verdedigt z’n leidersplaats. Ook zij hebben echter wat kopzorgen. In de match tegen Litouwen viel Karel Geraerts geblesseerd uit. De kans dat hij fit raakt is vrij klein. Ook Conceiçao is voorlopig nog twijfelachtig.

Meer nieuws