andAnderlecht
cluClub Brugge
1-0
1-1
2-1
2-2
Datum: 23/10/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lotto Park
Vanavond de clash van de elfde speeldag
Kristof Blomme
| 0 reacties
Vanavond de clash van de elfde speeldag
Foto: © SC

Om 18 uur wordt de topper van de elfde speeldag afgewerkt. Anderlecht ontvangt daarin landskampioen Club Brugge. Door de overwinning van Standard vrijdag zijn de belangen zowaar nog groter. Anderlecht moet proberen in het spoor van de Rouches te blijven. Club mag de achterstand niet nog groter laten worden. Vooraf werden de gemoederen alvast al wat opgehitst door van den Stock en Degryse. Benieuwd wat dat vanavond zal geven.

Zondag sluiten Anderlecht en Club Brugge de speeldag af met een onvervalste klassieker. Frank De Bleeckere moet proberen de topper in goede banen te leiden. Paars-wit volgt voorlopig op één puntje van leider Standard. Club staat slechts vijfde met zeven punten achterstand op de Rouches. Een nederlaag betekent waarschijnlijk het einde van de titelambities van blauw-zwart. 
De thuisploeg kent vooral defensieve problemen. Kompany, Tihinen en Juhasz raken zeker niet fit. Hierdoor vormen De Man en Traoré het hart van de defensie. Walter Baseggio is geschorst. Jestrovic en Mpenza vormen de aanval, waardoor Serhat weer op de bank zit.
Bij de landskampioen zijn Lange, Ishiaku, Klukowski en Valgaeren nog niet fit genoeg. Birger Maertens sukkelt met een contractuur in de dij en is uitgeschakeld. Vandelannoite, die normaal Maertens zou vervangen, heeft een liesblessure en zal ook niet kunnen aantreden. Hierdoor neemt Clement de vrijgekomen plaats centraal achterin over, Englebert komt weer op het middenveld. Blondel pakte vorige week z'n derde gele kaart en is dus geschorst.

Vermoedelijke opstellingen:

Anderlecht:
Proto, Vanden Borre, De Man, Traoré, Deschacht, Vanderhaeghe, Wilhelmsson, Goor, Zetterberg, Jestrovic, Mpenza.

Club Brugge: Butina, De Cock, Clement, Spilar, Vanaudenaerde, Englebert, Vermant, Leko, Dufer, Portillo, Balaban.

Meer nieuws