Datum: 19/11/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Daknam
Zaterdag duel tussen revelaties
Kristof Blomme
| 0 reacties
Zaterdag duel tussen revelaties
Foto: © SC

Na het bekervoetbal van vorige week zijn we nu toe aan speeldag veertien. Zaterdag staan er zes wedstrijden op het programma. Om 18 uur bekampen Charleroi en AA Gent elkaar al. Twee uur later moet leider Standard op bezoek bij Brussels. Revelatie Zulte-Waregem staat voor een moeilijke verplaatsing naar Daknam. Club Brugge ontvangt op eigen veld La Louvière. Zondag zijn er drie wedstrijden. Anderlecht speelt om 18 uur in het Kuipke. Die wedstrijd wordt live getoond op Sporza. De speeldag wordt om 20 uur afgesloten met Lierse-Genk.
 
De speeldag wordt op gang getrapt door Charleroi en AA Gent. De thuisploeg heeft slechts twee puntjes meer dan het nummer zestien. Er moet dus dringend gewonnen worden. Bij verlies dreigt Gent dan weer de aansluiting met de subtop te verliezen. Bij de Karolo’s is Siquet nog niet speelklaar. Hij sukkelt met de rug. De Oost-Vlamingen kunnen niet rekenen op Kurtulus en Boussoufa, die beiden geschorst zijn. Smoje en Datti raken misschien speelklaar.
 
Sint Truiden en Germinal Beerschot geven elkaar partij in de onderste regionen van het klassement. Beide ploegen worden door vier punten van elkaar gescheiden. Germinal Beerschot staat voorlaatste. Een overwinning is dus bijna een must. Bij de Kanaries zijn Santalab, Van Hoyweghen, Kalisa, Nys en Belic er niet bij. Die laatste liep in de bekerwedstrijd een klaplong op. Stolica is wel vlugger fit dan verwacht. De bezoekers moeten Van der Weerden en N’Diefi missen wegens blessures, ook Cavens is nog geblesseerd. Cvitanovic zit z’n eerste van twee schorsingsdagen uit.
 
Beveren neemt het thuis op tegen Cercle. De Ivorianen klopten Waasland in de Belgische Beker. Dit was belangrijk voor het vertrouwen, want in de competitie behaalden ze slechts drie puntjes uit de laatste vijf wedstrijden. Cercle is de ploeg in vorm met 13/15, daar is het vertrouwen dus heel groot. Marco Né, Arunina en Kaiper geraken niet fit bij de thuisploeg. Bij groen-zwart is bijna iedereen fit, enkel Milosevic is er niet bij.
 
Lokeren en Zulte-Waregem doen het uitstekend dit seizoen. Lokeren staat derde, Zulte-Waregem vierde. Lokeren moet het tegen Zulte-Waregem doen zonder Drulic, de man in vorm de laatste weken is geschorst. Doba, Van Handenhoven, Gretarsson en Milojevic zijn er nog steeds niet bij. Doll en Bouchouari raken wellicht wel speelklaar. Bij de West-Vlamingen is Wiggers weer geblesseerd. Ook Vandendriessche, Breleur en Sengier kunnen niet aantreden.
 
Brussels kan in de match tegen leider Standard weer rekenen op topschutter De Camargo. Voorzitter Vermeersch eist een serieuze revanche na de opdoffer tegen Leuven. Kargbo is nog twijfelachtig bij de thuisploeg. Theunis is nog steeds out. Petö is dan weer geschorst. Bij de bezoekers is Runje onzeker met een kuitblessure. Hij zal indien nodig vervangen worden door Renard. Rapaic zit nog niet in de selectie. Onyewu begint aan een schorsing van vier speeldagen.
 
Club Brugge moet thuis tegen La Louvière de derde plaats opnieuw proberen bemachtigen. Blondel zal er niet bij zijn. Hij sukkelt met een teenblessure en is ziek. Gvozdenovic zal voor het eerst sinds heel lang weer in de basis starten bij Club. Spilar botste op training met Yulu, maar hij geraakt fit. Klukowski is nog niet wedstrijdfit. Ook Valgaeren, De Cock en Ishiaku moeten nog langs de kant toekijken. Portillo krijgt de voorkeur op Lange. Bodart kan geen beroep doen op z’n aanvallers. J'bari is geschorst terwijl Stojkov en Pinelli geblesseerd uitgevallen zijn. Sanchez zal het moeten doen voor de Wolven. Nieuweling Ekani start voor het eerst.
 
Roeselare en Moeskroen maken zondag, in een onderling duel, uit wie onderin in de problemen blijft zitten. De West-Vlamingen moeten Barbé nog zeker missen tot aan de winterstop. Joly is twijfelachtig met een nekblessure. Annys is geschorst. Delacourt zit bij Moeskroen z’n laatste van drie schorsingsdagen uit. Siljak, Grimaldi en Fellahi zijn afwezig wegens blessure.

Westerlo ontvangt in een uitverkocht Kuipke het nummer twee, Anderlecht. De thuisploeg, die voorlopig zesde staat, moet het wel enkele maanden doen zonder Jef Delen. Hij kampt met een zware liesblessure. Ook Elejiko staat enkele weken aan de kant. Beloufa en Modubi zijn er ook niet bij. Bij Anderlecht moest Vanderhaeghe spelen met de reserven, net als Baseggio en Pujol. Vanden Borre is nog licht twijfelachtig. Voor de rest is iedereen fit. Kompany start in de basis.
 
De match tussen Lierse en Genk is heel belangrijk voor beide ploegen. De thuisploeg moet proberen van de laatste plaats weg te geraken. Genk moet de trein stilaan weer op de rails krijgen. Bij Lierse zijn Lovrek, Mrdja en Timmermans alvast uitgeschakeld. Alessandro zit op de strafbank. Bij Racing Genk recupereert Broos Matoukou en Oliseh. Zij komen terug uit schorsing. Chatelle, Stojanovic en Sigurdsson zijn niet wedstrijdfit. Ook Daerden, Cornelis en Claessens zijn er nog niet bij. Verdediger Mikulic is geschorst.

Meer nieuws