cerCercle Brugge
cluClub Brugge
Datum: 27/11/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Twee derby's op zondag
Kristof Blomme
| 0 reacties
Twee derby's op zondag
Foto: © SC

Gisteren werden alle wedstrijden in de hoogste klasse afgelast wegens het slechte weer. Het ziet er naar uit dat er zondag wel zal kunnen gevoetbald worden. In Brugge is er geen sneeuw gevallen. Er is enkele veel water uit de lucht gevallen, maar de match is niet in gevaar, tenzij de KBVB anders beslist. Om 18 uur strijden Cercle en Club dus voor de vijfde keer sinds de terugkeer van Cercle in de hoogste klasse om de titel 'ploeg van 't stad'. De vorige keren trok Club aan het langste eind. Ook in Limburg zal de derby tussen Genk en STVV normaal kunnen doorgaan. Daar is er wel sneeuw gevallen, maar de verwarmde grasmat heeft z'n werk goed gedaan. Bijna alle sneeuw is al van het terrein verdwenen. 

Cercle - Club is een geladen wedstrijd in het Brugse. Het is voor de 123e keer in de hoogste klasse dat beide ploegen tegen elkaar uitkomen, een echte klassieker dus. Club won 69 keer. Ook de laatste vier confrontaties sinds de terugkeer van Cercle in eerste klasse werden door Club gewonnen. Vorig seizoen was groen-zwart in de thuismatch wel de betere ploeg. In de eerste helft werd Club van het kastje naar de muur gestuurd, maar na de pauze gaf blauw-zwart de buren een les in efficiëntie.
Cercle was de laatste weken goed op dreef met 13/15. Hierdoor klommen ze naar de middenmoot. Vorige week werd echter zwaar verloren bij Beveren. Zaten ze al met hun gedachten bij hun 'match van het jaar' dit weekend? Club staat één ding te doen, winnen. Bij verlies krijgt de hele entourage van Club een gans jaar de hoon van de buren over zich. Bovendien doen ze, mits winst, sowieso weer een uitstekende zaak in het klassement aangezien Anderlecht en Standard nog een onderling duel moeten afwerken. Bij Cercle is Milosevic onbeschikbaar. kapitein Viane liep een rugblessure op en zal normaal vervangen worden door Masureel. Club treedt aan zonder de geschorsten Vermant en Victor. De Cock, Valgaeren, Blondel en Klukowski zijn geblesseerd. Voorin wordt het nog kiezen tussen Lange en Balaban

Vermoedelijke opstellingen:

Cercle:
Vandendriessche; Masureel, Svetlicic, Dewulf, Van Mol; Grondin, Boi, Meyssen, Pinas; Dekelver, Pivaljevic.

Club: Butina; Vanaudenaerde, Maertens, Spilar, Gvozdenovic; Clement, Englebert, Leko; Verheyen, Portillo, Balaban.


Om 20.30u wordt de speeldag afgesloten met een andere derby. De Limburgse clubs Genk en Sint Truiden bekampen elkaar dan. Volgens de thuisploeg is de grasmat al bijna sneeuwvrij en kan er dus gewoon gevoetbald worden. Enkel een zware sneeuwval of een verrassende beslissing van de Voetbalbond kunnen nog roet in het eten strooien. 
Genk speelde nog niet goed, maar door veel puntenverlies van de ‘grote drie’ wisten ze de schade te beperken. Ze staan nu zevende op slechts twee punten van Club. Sint Truiden staat onderin met dertien punten. Er moeten dringend punten gepakt worden willen ze niet helemaal in de problemen komen. Bij Racing zijn Claessens, Chatelle, Cornelis, Daerden, Vandenbergh en Vandooren nog steeds niet fit. Vandenbergh sukkelde deze week met griep. STVV moet het stellen zonder Kalisa, Nys en Belic.

Vermoedelijke opstellingen:

Genk: Moons; Wamfor, Soley, Mikulic, Sigurdsson; Beslija, Oliseh, Defour, Soetaers; Engelaar, Peeters.

Sint Truiden: Boeckx; Debroux, Hayen, Wisniowski, Mulemo; De Condé, Simaeys, Delorge, Hajnal; Mbonabucya, Stolica.

Meer nieuws