Het nieuwe Anderlecht tegen het onafgewerkte Kortrijk... Paars-wit met slechts twee 'oude' spelers in de basis
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

KV Kortrijk-Anderlecht om 18u

Het nieuwe Anderlecht tegen het onafgewerkte Kortrijk... Paars-wit met slechts twee 'oude' spelers in de basis
Foto: © SC

'Le nouveau Anderlecht' gaat vandaag op bezoek bij KV Kortrijk. Traditiegetrouw geen makkelijke match voor de Brusselaars, maar KV Kortrijk heeft zo zijn eigen problemen momenteel. De coach is niet gelukkig en zijn kern zou absoluut nog niet af zijn.

Kortrijk haalde heel wat 'onzekere' jongens. Daarmee bedoelen we niet dat ze geen talent hebben, maar gewoon dat het onduidelijk is waar ze staan na lange periodes van niet spelen of spelen in een kleinere competitie.

Pélé Mboyo zou Chevalier - die niet al te gelukkig is - moeten gaan bijstaan. Imoh Ezekiel is nog niet speelgerechtigd en van Kanu weten we niet waar hij staat. Glen De Boeck uitte echter al zijn ongenoegen over de trage komst van de rest van de versterkingen.

Makarenko kan direct zijn sporen verdienen. Speelt hij Kums uit de ploeg?

Anderlecht heeft een tabula rasa doorgevoerd. Van de ploeg die vorig seizoen de competitie eindigde staan er slechts twee spelers op het veld: Gerkens en Trebel. Van de anderen zitten er heel wat in de tribune of blijven thuis.

Met Saelemaekers en Bornauw staan er meer dan waarschijnlijk twee jeugdspelers in de basis. Didillon wordt eerste doelman, terwijl Vranjes en Milic mee de driemansverdediging vervolledigen. Cobbaut neemt links voor zijn rekening. Trebel en Makarenko - die de nog niet fitte Kums vervangt - staan centraal. Santini en Dimata vormen de voorhoede, terwijl Gerkens hen steun biedt. Saief en Najar zijn nog gekwetst.

Krijg 100 tot 150 euro gratis bij een gokje!

Via BETFIRST kan u ook een gokje wagen op het duel. U krijgt daarbij een welkomsbonus van 100 tot 150 euro. Als u bijvoorbeeld 50 euro inzet op winst van KV Kortrijk kan u HIER zowat het vierdubbele van uw inzet winnen.

Jouw Prono
-
KV Kortrijk KV Kortrijk wint Gelijk Anderlecht Anderlecht wint
8.67% 16.44% 74.89%
Populairste
1-2
(127x)
0-2
(80x)
1-3
(59x)

Positie

8
9

Punten

14
14

Gewonnen

4
3

Verloren

3
1

Gescoorde doelpunten

11
17

Doelpunten tegen

10
14

Gele kaarten

18
17

Rode kaarten

1
2

Onderlinge duels gewonnen

4
7
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws