Recordscore

Recordscore
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag in hoogste klasse liet de top-zes zich niet in de luren leggen. Aan hun maximum kon nauwelijks om niet te zeggen zelden worden getornd.

De ''top of the bill'' van deze speeldag was ongetwijfeld de recordscore die vice-kampioen Rapid Wezemaal vastlegde tegen uittredend landskampioen SK Lebeke-Aalst. De fusieploeg werd compleet in de vernieling gespeeld met 21 doelpunten. Een eindresultaat dat doet terugdenken aan de pionierstijd van het vrouwenvoetbal.

Bij de Wezemaalse titelfavoriet waren vooral Christel Verhelst (6), Femke Maes (6), die nog een strafschop verknoeide, Nicky De Cock (3) en Brenda Das (3)aan het doelpuntenfeest. SK Lebeke-Aalst toonde zich niettemin groot in de zware nederlaag door na affluiten sportief het publiek te gaan groeten.

Hewian Girls Lanaken toonde zich, net als vorige zondag, uitermate trefzeker. Tegen Zultse profileerde de Limburgse armada van trainer Roland Janssen zich outstandig. Na ruim 40 minuten mochten de bezoeksters zo goed als definitief de boeken sluiten. Wendy Poelmans, Nele Goyens (2) hadden immers een onoverbrugbare kloof geslagen. Ondanks drie Zultse wissels was het Lanaken die na de koffie alweer toesloeg via Yakira Sahertian. Slechts Julie Dufaux kon even tegenscoren want in het slotkwartier plaatste Katleen Coteur met een vijfde treffer het toetje op de Lanakense feesttaart.

Eva's Kumtich scoorde bij VCE Aalst driemaal. Meer dan voldoende om een tweede driepunter op zak te steken. Ook Stand. Luik liet er bij Microob Veltem geen gras over groeien. Ebhodage en co zetten de Brabantse ploeg met zes voltreffers in zak en as.

Bij Opex Oostende etaleerde Anderlecht zijn collectieve sterkte door de kustploeg met vier treffers onder te dompelen. Slechts Zuid West-Vlaanderen kreeg bij Oud-Heverlee Leuven het niet onder de markt. Alhoewel, want Zuid-West trainer Gunther Bomon koos voor agressiviteit en scherpte. Dat leverde blijkbaar resultaat op want bij rust leidden de West-Vlaamse bezoeksters met doelpunten van Lindsey Versichel en Wendy Seynaeve. Na de hervatting kon een taai Oud-Heverlee Leuven vrij snel de aansluitingstreffer scoren. Zuid-West gaf echter geen krimp temeer de OHL-doelvrouw Tania Van Den Houwe nog een paar keren gevat moest tussenkomen. Omdat Lentezon Beerse en Sinaai Girls pakten hun eerste punt want een gelijkspel. Vooralsnog blijven Opex Oostende en SK Lebeke-Aalst puntenloos.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties