Drie rode kaarten in Nijmegen

NEC Nijmegen zal zijn heroptreden in het Uefacuptornooi niet snel vergeten. De Nijmegenaren gingen in een heel bewogen wedstrijd met 1-2 onderuit, drie spelers van NEC werden met rood van het veld gestuurd.
Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Toch had NEC op het kwartier de beste kans via Hersi, hij miste echter. Een kwartier later maakte hij deze fout goed door mooi de 1-0 te scoren. NEC leek eindelijk verlost van de zenuwen maar vlak voor rust kreeg de thuisploeg opeens een opdoffer van jewelste. De Nijmeegse doelman Dennis Gentenaar moest lossen op inzet van Maciej Zurawski, die goed gebruik maakte van geboden ruimte. In de rebound kwam Tomasz Frankowski als winnaar uit de bus; 1-1.
Na rust was Wisla de betere ploeg en zorgde voor het meeste gevaar. In de 60ste minuut werd Hersi op een tweede gele kaart getrakteerd. Dit was het begin van het einde. Vier minuten later was de partij voorbij, opnieuw Frankovski zorgde voor de 1-2. De rode kaarten voor Patrick Ax en Zonneveld getuigden van de frustratie en onmacht van NEC, dat in de UEFA Cup tegen irritant Wisla Kraków tekort schoot.