Geen verschuivingen, veel doelpunten

De voorspelling dat er op deze 15de speeldag weinig of geen wijzigingen zouden gebeuren werd bewaarheid. Wat minder werd verwacht was dat er zoveel doelpunten uit de regenlucht zouden vallen. Vooral Sinaai Girls en leider Rapid Wezemaal voelden zich kiplekker in dit miezerige weertje.

De Wase ploeg nam ruim afstand van Lentezon Beerse dat al na rust naar een forfaitscore opkeek. ,,Toen Beerse een eerste keer rood zag wees het scorebord al 3-0 aan. Vanop de stip trof Sarina Heirbaut een vierde keer raak. Wanneer na de hervatting de bezoeksters een tweede rood karton kregen toegeschoven zorgden ondermeer Hadewijch Heyrman (3), Peggy Audenaert (2) en Anja Roels voor 13 doelpunten. Koploper R. Wezemaal was bij SK Lebeke-Aalst minder bij schot dan in de heenronde. Dit keer geen 21 dan wel een dozijn doelpunten telden de thuisploeg uit.

Zoals verwacht kende RSC Anderlecht tegen Opex Oostende geen problemen. De kustploeg incasseerde vijf voltreffers terwijl Stand. Luik met zeven doelpunten Miecroob Veltem onder de graszoden stopte.

Moeilijker dan verwacht kon Eva's Kumtich met een doelpunt van Mieke Verstraeten net voor rust een stevig defensief, vooral na de hervatting, VCE Aalst verslaan.

Onderaan greep Zultse de kans om zich verder van de degradatiezone te verwijderen. Dat het tegen Hewian Girls Lanaken zo'n vaart zou lopen kon echter geen enkele insider voorspellen. ,, Bij rust leidden we al de dans met treffers via Femke Debruyn, Thea de Blaeij en Jamie Deroose. Lanaken scoorde eenmaal tegen. Na de warme koffie gingen we op onze elan door. Lanaken kon enkel radeloos toekijken wanneer Debruyn (2) en Joke Verlinde (2) de zeven doelpunten volmaakten. Net voor slotkwartier stopte Caro Stevens nog een Lanakense strafschop.

De prognose dat Zuid-West Vlaanderen aan Oud-Heverlee Leuven een lastige klant zou hebben is ook uitgekomen. ,,Op een zwaar veld en veel wind was het moeilijk ordentelijk voetbal op de mat te leggen. In de eerste helft scoorde Kimberly Van Den Abeele de Zuid-West-openingstreffer wanneer OHL de betere ploeg was. Na de hervatting verliep het net andersom. Zuid-West dicteerde alhoewel De Ruyter lucratief reageerde met een perfecte vrije trap. Volgens mijn bescheiden mening werd dit bezoekende punt gewonnen door een schitterende bezoekende doelvrouw Tania Vanhauwe. Tot driemaal toe verijdelde ze in de eerste helft evenveel doelpunten'' beklemtoont Zuid-West bestuurslid Jacques De Keyzer.