Terugblik op de heenronde: La Louvière

Terugblik op de heenronde: La Louvière
Foto: © SC

Met La Louvière zijn we aan de elfde ploeg in onze winterstopreeks toe. Vorig jaar behaalden de Wolven nog de Beker van België, waardoor dit jaar Europees voetbal gespeeld kon worden. En ook dit seizoen gaat het La Louvière voor de wind met onder meer een kwartfinale tegen Club Brugge in het vooruitzicht.

Het Europese verhaal duurde natuurlijk niet lang. Benfica was in de eerste ronde al meteen te sterk, maar de Walen mochten met opgeheven hoofd het toneel verlaten. In Charleroi kon men Benfica zelfs op een gelijkspel houden. Het goede Europese gevoel straalde ook door naar de competite-aanhef waarin de Wolven talrijke punten pakte. Verplaatsingen naar Westerlo, Germinal Beerschot en Club Brugge leverden telkens een punt op. Heusden-Zolder werd gemakkelijk geklopt en de eerste nederlaag volgde pas op de zesde speeldag toen Moeskroen op Tivoli won. Als de Wolven iets meer gewonnen hadden in plaats van een ganse reeks gelijke spelen, had men in die aanvangsfase mee aan de kop kunnen meedraaien. Zeker na de knappe zege op het veld van Standard, een enorme opsteker voor het kleine La Louvière.

Vooral thuis blijft de ploeg van Ariël Jacobs een sterk geheel. Vraag maar na bij Racing Genk dat een serieus pak voor de broek kreeg. 5-2 was niet eens een overdreven score. Na dertien speeldagen had La Louvière nog maar drie keer verloren, maar daarna kon er niet meer gewonnen worden. In Gent was de 3-0-eindstand zwaar overdreven, maar thuiswedstrijden tegen Antwerp en Sint Truiden hadden meer moeten opleveren dan de twee op zes. Ook in Beveren werd verloren en tegen Anderlecht werden zware cijfers opgetekend. Net als Germinal Beerschot koos La Louvière zonder aarzelen voor de aanval, maar de aanval miste enkele goede kansen in de openingsfase, terwijl er aan de overzijde wel goed werd afgewerkt. Anderlecht liep tot 0-4 uit alvorens de thuisploeg de eer kon redden: een domper op de heenronde.

La Louvière is dit jaar ook tot een ploeg uitgegroeid die aanvallend voetbal niet schuwt. In het verleden was dat wel eens anders onder Ariël Jacobs of zijn voorganger Marc Grosjean. Uitblinker in de heenronde was ongetwijfeld de 21-jarige Michaël Murcy die de overstap maakte van het Franse Créteil en de ploeg al meermaals op sleeptouw nam. De Wolven kunnen achterin dan weer rekenen op de nodige ervaring. Arts, Blay en Siquet hebben in het verleden hun kunnen al bewezen en de 20-jarige doelman Proto geldt als één van de talenten in België. Ook op het middenveld rekent Jacobs wel eens op jonge Belgische talenten zoals Yannick Vervalle en Serge Djamba-Shango. Voorin heeft Jacobs verschillende opties om naast Murcy uit te spelen. Zowel Tilmant, Odemwingie en Ishiaku stonden al meermaals aan de aftrap. Als La Louvière het niveau van de aanvangsfase van de competitie weer kan oppikken, zullen de Wolven probleemloos in de middenmoot eindigen.

Morgen: Cercle Brugge
De andere reportages treft u in het rechtermenu aan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties