Marokko speelt finale Africa Cup

Na Tunesië heeft nu ook Marokko zich geplaatst voor de finale van de African Cup of Nations. In Susah, waar de wedstrijd gepeeld werd, wonnen de Marokkanen met 4-0 van Mali. 2 jaar geleden geraakte Mali ook niet verder dan de halve finales.

Youssouf Hadji en Nabil Baha scoorden 1 keer, maar de ster van de match was Youssef Mokhtari. Hij scoorde die andere 2 goals.

Al in de veertiende minuut werd gescoord door Mokhtari door een vrije trap. Ook de volgende goal was voor rekening van Mokhtari. De middenvelder scoorde in de 58ste minuut zijn tweede punt.

10 minuten voor tijd schopte Hadji de bal binnen en in de blessuretijd maakte de invaller, Baha, de 4de goal van de avond. Dit werd dan ook de eindstand (4-0).

De finale van de African Cup of Nations zal zaterdag gespeeld worden in Radis. Marokko greep de trofee al eens in 1976, Tunesië daarentegen mocht 'm nog nooit in ontvangst nemen.