Club mag opnieuw Victor(ie) kraaien

Club mag opnieuw Victor(ie) kraaien
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse 22ste speeldag

Club Brugge is opnieuw de winnaar van de speeldag. Dankzij een laat penaltydoelpunt van Simons komt het op drie punten van Standard. Een andere concurrent, Moeskroen, verspeelde twee punten in het Jan Breydelstadion, bij de kleine broer van blauwzwart. Antwerp greep de laatste strohalm. En dan was er nog een Nederlander die een opgemerkt debuut maakte in de Jupiler Liga.

Victor heeft z'n basisplaats vast bij de landskampioen. Scoren deed hij dit keer niet, dat deed Timmy vanop de stip na een duidelijke strafschopfout op Ceh. Simons moest tegen AA Gent achteraan collega Spilar missen en je zag opnieuw onrust in de Brugse defensie. Vergeet niet dat Club in de heenronde 22 goals in de maag kreeg gesplitst, sinds Spilar zijn opwachting maakte, incasseerde het maar één doelpunt meer.

Club mag zijn kleine broer bedanken. Cercle revancheerde zich voor de bekeruitschakeling door Moeskroen op een gelijkspel te houden en zo de ploeg van Leekens twee kostbare punten afhandig te maken.

Emilio Ferrera stond opnieuw aan de klaagmuur na de zevende nederlaag voor Lierse. Het veld was opnieuw de grote boosdoener. Dit keer ploeterde Bergen zich op het Lisp naar een overwinning. Het is voor de tegenstander ook moeilijk spelen natuurlijk, maar Lierse moet het wel om de twee weken opbrengen om op dit terrein te gaan presteren. Intussen staat Ferrera behoorlijk ter discussie in de bestuurskamer.

Nog twee trainers die in vraag werden gesteld waren Sef Vergoossen (Racing Genk) en Dominique D'onofrio (Standard). Na het gelijkspel tegen elkaar lijkt de storm wat geluwd in de schoot van beide clubs.

''Omdat hij Sherjill Mac Donald niet wil selecteren, zet Broos niet fitte spelers als Wilhelmsson en Jestrovic op de bank'', lazen we in de krant. Nou, niet fit. Het was wel de Zweed die na zijn invalbeurt paarswit naar de zege stuurde. Nenad maakte zijn heroptreden en Zewlakov knalde de winninggoal voorbij Filip De Wilde, die samen met zijn ploeg Lokeren meer had gedaan dan alleen maar stand houden in het Astridpark. De nederlaag voor Lokeren doet extra zoveel pijn, omdat de vrije trap waaruit de beslissing viel er kwam na een ingebeelde fout op Zetterberg.

De degradatiestrijd is heropend. De rode lantaarn is sinds dit weekend voor Charleroi. De Zebra's verloren de onvervalste zespuntenmatch op Antwerp. Beide ploegen hebben wel evenveel punten (16) en staan op 2 punten van Heusden-Zolder, dat verloor bij Sint-Truiden.

Had de Belgische ref Verbist bij zijn debuut in de Holland Casino Eredivisie een rustige voetbalwedstrijd, de heer Wiedemeijer moest er vanaf de eerste minuten wel met zijn gedachten bij zijn. In de wedstrijd Beveren-Westerlo trok de Nederlandse scheidsrechter twee rode kaarten en floot een strafschop. Maar laat ons bij al die commotie vooral niet vergeten dat Westerlo weer drie punten pakte, terwijl er dat nog maar weinig ploegen deden op de Freethiel…
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties