Mark Viduka wacht FIFA-schorsing

Mark Viduka wacht FIFA-schorsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mark Viduka, speler van Leeds, moet zich vanavond bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Venezuela melden in Caracas. Komt de Australiër niet opdagen, dan hangt hem een schorsing boven het hoofd. Bondscoach Frank Farina stuurde de speler een uitnodiging. Maar de spits van Leeds United zat niet in het vliegtuig, dat de Australiërs uit het Premiership zondag van Londen naar Venezuela vervoerde.

Volgens Leeds United is een hamstringblessure de reden voor Viduka's afwezigheid. Maar de Australische bond neemt geen genoegen met deze uitleg en wil de spits zelf onderwerpen aan een medisch onderzoek. Daarom moet Viduka zich melden in Venezuela.

Een halsstarrig weigeren af te reizen naar Venezuela kan Viduka een schorsing opleveren. Hij mist daardoor mogelijk het Premiership-duel met Manchester United. Volgens de FIFA-reglementen mag een international niet spelen voor zijn club als hij opgeroepen is voor zijn land. 'Deze situatie wordt met vijf dagen verlengd in het geval dat een speler, om welke reden dan ook, niet wil of kan voldoen aan zijn verplichtingen', aldus de FIFA.

De kwestie Viduka staat niet op zichzelf. De Australische bond heeft ook Liverpool (Harry Kewell), Atlético Madrid (John Aloise) en Gençlerbirligi (Josip Skoko) om opheldering gevraagd. De strengere aanpak past in het nieuwe Zero Tolerance-beleid ten opzichte van onwillige clubs. Blackburn Rovers heeft met een uitgebreid medisch rapport over Brett Emerton wel voldaan aan de eisen van de Australische bond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties