Beerschot wint de derby

Beerschot  wint de derby

De Antwerpse derby is geëindigd op een 1-0 winst voor Germinal Beerschot. Alweer een nederlaag voor Antwerp en het komt dus nog meer in sportieve problemen.

De partij was in de beginfase voor G. Beerschot maar het eerste echte gevaar was voor Antwerp, al in de 3de minuut ging Gomez door nadat Sishuba een goede pas gaf aan Gomez maar Arthur Gomez besloot zwak naast het doel. Dat was de kans op de 1-0. Na die kans zette Antwerp wel druk op GBA maar zonder enig doelgevaar. Tot in 33ste minuut wanneer er een counter komt voor Beerschot. Camara zette op links voor en Milson trapt binnen, 1-0 voor GBA. Het was een heel onverwacht doelpunt want zoals eerder gezegd Antwerp zette druk. Na het doelpunt kon Antwerp niets meer doen. Antwerp stuikte in elkaar.

In de 2de helft is de wedstrijd niet meer zo aangenaam. Antwerp probeert wel maar kan niet. En dan komt Dong erin. De eerste Chinese voetballer die voetbalt in België. Hij laat af en toe iets zien maar meer kan hij niet. De 2de helft kon de eerste helft niet evenaren. Er waren wel wat wissels, Hoefkens en Van Dooren geraken geblesseerd en moesten dus vervangen worden. Meer was er niet meer te beleven en zo bleef het bij een 1-0 winst voor Germinal Beerschot.