RSC Anderlecht-Zultse VV 4-1

RSC Anderlecht-Zultse VV  4-1

Dames Zultse VV haalde een verdienstelijk niveau tegen Anderlecht. Karolien Stevens speelde met enkele mooie tussenkomsten en het stoppen van 2 strafschoppen haar in de kijker terwijl Zultse terug enkele kansen liet liggen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Zultse. Darline Vandendorpe kon richting doel afstevenen maar besloot op doelvrouw Veerle Petit (Ex-Zultse). Anderlecht was gewaarschuwd en plaatste Zultse onmiddellijk onder druk.

Karolien Stevens moest toen al een paar keren goed tussenbeide komen om een vroeg doelpunt te verhinderen. Even later was het toch raak wanneer Anderlecht de bal kon onderscheppen en Wendy Migom op de flank bediende. Deze aarzelde niet en stevende op een kansloze Zultse doelvrouw af: 0-1.

Anderlecht bleef de betere ploeg en diepte de score gestatig uit tot 3-0 (ruststand). Thea de Blaey haar vrije trap werd door Veerle Petit gestuit terwijl Stevens haar eerste penalty stopte na wat trekwerk van Lore Vandeghinste.

In de tweede helft hetzelfde scenario. Anderlecht dat domineerde maar een goed werkend Zultse dat een hogere score verhinderde en af en toe eens tegenprikte. Thea de Blaey kon op links oprukken maar haar schot werd gestuit. Darline Vandendorpe haar rush werd gepakt terwijl Karolien Stevens haar tweede strafschop van de namiddag stopte. Stevens moest zich dan een kwartier voor tijd toch een 4de maal gewonnen geven.

Zultse kreeg nadien toch nog zijn verdiende doelpunt. Aandingen van Barbara Scheerlinck werd beloond met een treffer (4-1). Zultse had in dezelfde minuut nog de 2-4 aan de voet maar Vandendorpe besloot ongelukkig naast.(Bron: geert.depoorter@dzvv.be)