VCE Aalst met verbluffende terugkeer

Op de 22ste speeldag speelde VCE Aalst zich opnieuw in de kijker. In het duel tegen Lentezon Beerse zag het er net voor rust maar belabberd uit voor de Ajuintjes. Een fascinerende,verbluffende terugkeer zorgde evenwel voor een zegevierend slot.

,,We werden genadeloos koud gepakt in het eerste halfuur door een vlot en trefzeker Beerse. Na ruim 40 minuten keken we immers tegen een 0-3 achterstand op. Net voor rust konden we tegenscoren via mijn zus Vanessa'' aldus VCE-trainster Saskia Molly. ,,Middels enige verschuivingen kwamen we sterker aan bod in de tweede helft. Amper 7 minuten na de herneming scoorde zus Vanessa een tweede treffer. Het betekende een opsteker van formaat want rond het uur stelde Livia De Coster gelijk. Beerse had blijkbaar niets meer in de pap te brokken want amper één minuut later tilde Linda Van Zeebrouck VCE op voorsprong. In de slotminuten bezegelde Livia De Coster met een magistrale ,,pottop''en een vijfde doelpunt het Beerse-lot'' aldus een super tevreden VCE-trainster.

Bij Stand. Luik verkocht Oud-Heverlee zijn vel duur al konden de bezoeksters het enige Luikse doelpunt niet ongedaan maken. Meteen komt hun zesde plaats in het gedrang want Hewian Lanaken maakte, zoals verwacht, korte metten met Microob Veltem. Met vijf voltreffers werden de bezoeksters weggespeeld. Door die winst nadert de Limburgse ploeg nu tot op twee punten van OHL.

Anderzijds kwam dat goed uit voor Zultse dat met 6 punten bonus op Veltem bijna behoudszekerheid heeft. Bij RSC Anderlecht liet Zultse een goede indruk na maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg bij rust leidde met drie treffers. Een kwartier voor tijd slikten de geel-groene bezoeksters een vierde doelpunt. In de slotfase zorgde Barbara Scheerlinck voor het eerreddertje. Interessant detail: Zultse-doelvrouw Karolien Stevens stopte nog twee elfmeters.

Bij Opex Oostende kende leider Rapid Wezemaal geen problemen. Vier bezoekende doelpunten zorgden voor de Oostendse ondergang.

Eva's Kumtich had wellicht de gemakkelijkste partij van deze competitiedag. Tegen rode lantaarn SK Lebeke-Aalst trof de thuisploeg zevenmaal raak via Veronique Resimont (2), Ils Goris, Wendy Roden, Mieke Verstraeten, Liesbeth Lefèvre en Cindy Peeters. Kumtich trof bovendien nog tweemaal de paal terwijl een handvol kansen werden verkwanseld.

Het duel tussen Sinaai Girls en Zuid-West-Vlaanderen verliep spannend. Aanvankelijk voerde Zuid-West de forcing al bleef de Wase thuisploeg gevaarlijk met uitbraken via Angelique De Wulf en Sarina Heirbaut. Desondanks zou Ingrid De Rijcke de bezoeksters op voorsprong tillen. Halfweg tweede periode viel de verdubbeling toen aanvankelijk Zuid-West-spits Christine Saelens in botsing kwam met de Wase doelvrouw. Saelens' schot werd geweerd waarna de bal buiten de lijnen ging. De ref legde evenwel de bal op de stip zodat Lindsay Versichel de kans kreeg de bezoeksters op rozen te plaatsen. Ondanks Peggy Audenaert in de slotminuten milderde kon Zuid-West de verdiende winst alsnog vasthouden.