Westerlo speelt gelijk tegen Anderlecht

Westerlo heeft een eind aan de reeks van 10 uitoverwinningen op rij van Anderlecht gemaakt. De Parel Der Kempen speelde 0-0 gelijk tegen een zwak Anderlecht en verdiende meer dan de winst. Vooral in de eerste helft was Westerlo heer en meester. Janssens, Delen en Dosunmu konden echter niet scoren. Net voor rust kreeg Westerlo nog dè kans om de score te openen: Mennes kwam alleen voor Zitka maar laatsgenoemde redde de meubelen nog voor Anderlecht. Anderlecht kon geen enkele bal kadreren in de eerste helft !

Zitka bleef in de kleedkamers bij het begin van de tweede helft, Peersman kwam de geblesseerde doelman vervangen. De eerste kans was voor Bassegio maar die knalde een meter over. Het spel ging heen en weer: Paas kreeg bijna een goede kans maar Kompany ontzette de bal. Wilhelmsson kopte iets later juist naast. De wedstrijd bleef heen en weer gaan en beide ploegen kregen kansen om te scoren, de eerste goeie kans op doel van Anderlecht was echter te noteren na 75 minuten maar scoren lukte Bassegio niet. In het laatste kwartier bloedde de wedstrijd dood en beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel. De wedstrijd eindigde zoals hij gestart was, en daar mag vooral Anderlecht tevreden mee zijn.