Club Brugge zweet, bibbert... en wint.

Club Brugge heeft na een laat-avond-thriller afstand genomen van Westerlo. Het won met 2-3. Het gaf wel ei zo na een 0-3 voorsprong uit handen.

Bij de aanvang van de wedstrijd bleek dat Club Brugge heel wat spelers miste: eerder vielen al Ceh, Stoica, Serebrennikov, Balaban, Cornelis, Englebert en De Cock uit, maar vlak voor de wedstrijd vielen ook Rune Lange, de man van de goals bij Club, en Ivan Gvozdenovic (niet fit genoeg) uit. Bengt Saeternes en Jonathan Blondel, die debuteerde, mochten daarom opdraven. Westerlo kon wel met haar sterkste team spelen.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten, of het stond al 0-1. Tim Smolders bracht na een knappe actie zijn ploeg 0-1 voor. Een rake klap voor Westerlo, maar gelukkig kwam die niet hard aan: Dosunmu en co gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar faalden in de afwerking. Dat laatste, afwerken dus, kon Bengt Saeternes wel: de Noor kopte voor het eerst sinds lang de bal tegen de netten na een mooi afgemeten vrije trap van Peter Van der Heyden. 0-2, meteen ook de ruststand. Een zware score voor Westerlo, dat meer verdiende. Bij Club Brugge viel vooral een ijverige en goed storende Jonathan Blondel op.

In de eerste twintig minuten na de rust was Club Brugge heer en meester. Dat resulteerde in de 0-3: Bengt Saeternes schoot knap, maar niet onhoudbaar binnen. Vreemd genoeg betekende de goal de ommekeer in de wedstrijd: Westerlo kwam twintig minuten voor tijd 1-3 via Dosunmu en begon er weer in te geloven. Ntuka was nog erg dicht bij de 2-3, maar zijn schot belandde op de paal. Ook Toni Brogno was enorm dicht bij de aansluitingstreffer, maar Dany Verlinden bracht met een miraculeuze save redding. Westerlo drukte, Club Brugge trok zich terug. 5 minuten voor tijd claimde Westel nog twee penalties, maar de scheidsrechter zag (onterecht) niets in het neergaan van Chris Janssens en een handsbal van David Rozehnal. In de blessuretijd lukte Toni Brogno nog een knappe goal, maar ondanks een blessuretijdoffensief viel er geen derde goal meer.