Nathalie De Bleecker: MSB-kandidate

Nathalie De Bleecker: MSB-kandidate
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laat het direct duidelijk zijn: Nathalie De Bleecker is niet onderhevig aan één of andere gevaarlijke ziekte. MSB staat voor: Miss Sports Belgium.

Deze voetbalster komt momenteel uit voor Cercle Melle, subtopper in tweede nationale.

We namen de kans te baat om een gesprek te voeren met deze 20-jarige bevallige voetbalster die in de Gentse deelgemeente Gentbrugge woont. Vooral over het waarom zich kandidaat te stellen voor deze MSB-verkiezing.

,,Om te beginnen, ik voetbal al sinds mijn 13de jaar. De laatste twee seizoenen ben ik bedrijvig bij Cercle Melle in tweede nationale. Laat mij zeggen dat Miss-verkiezingen niet echt mijn ding zijn. Alhoewel, als er op televisie van dit soort competitie iets te zien is ben ik geïnteresseerd wat er achter de schermen gebeurd. En omdat het feitelijk over een miss sport-verkiezing ging wilde ik daar aan deelnemen. Ik kan hierbij het damesvoetbal in het algemeen promoten want wij verdienen evenveel waardering als het mannenvoetbal. Ook wij moeten vechtlust, karakter, techniek en stijl tentoonspreiden. Bovendien draag ik graag mijn steentje bij aan elke andere sport. In eerste instantie aan de Paralympics waarvan ik vind dat die niet de nodige aandacht krijgt die het verdiend' beklemtoont de ranke Melle-middenveldspeelster.

Het is bovendien duidelijk dat je niet zo maar kunt meedingen voor die MSB-titel.

,,Inderdaad, enige tijd geleden schreven zich 293 kandidaten in. We werden onderworpen aan twee pré-selecties en een halve finale. Uiteindelijk werd ik geselecteerd bij de 20 finalisten die zich op 1 mei moeten bewijzen op het podium. Het is trouwens reeds de derde maal dat deze MSB-verkiezing doorgaat. Sportiviteit, sportieve kennis, spontaniteit en allicht natuurlijke schoonheid komen daarin aan bod.

In de aanloop naar de finale zijn er de nodige verplichtingen in het vooruitzicht van deze MSB-verkiezing.

Om die reden moet ik belet geven voor de laatste twee competitiematchen met C. Melle.

Van 2 tot 10 april gaan de 20 finalisten immers op promotiereis naar Tunesië. Nadien worden we in de resterende weekends onderworpen aan oefensessies. Onder de kandidaten zijn er die actief zijn in fitness, dansen enz.

Ik ben echter de enige voetbalster die meeding naar de MSB-titel. Mijn club staat in ieder geval ,,en bloc,, achter mij. Dat betekent een morele steun al kunnen anderen dat ook doen door op mij te stemmen' besluit de 20-jarige Nathalie De Bleecker.

Wie op haar wil stemmen kan dat nog tot 30 april 2004. SMS voor: Nathalie De Bleecker: MSB 20 naar 7474 (spatie tussen MSB en 20).

De Miss Sports Belgium-finale gaat door op 1 mei 2004 in Flanders Expo te Gent. (Gilles)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties