Antwerp slaat Racing Genk knock-out

Antwerp heeft na de 3-1 zege tegen Moeskroen opnieuw kunnen stunten op de eigen Bosuil. Het zwalpende Racing Genk was dit maal het slachtoffer. De Great Old keert zo weer terug uit een kansloze situatie. Het komt op 2 punten van Charleroi, dat morgen wel nog speelt op Heusden-Zolder.

Antwerp begon erg fris aan de wedstrijd en drukte Genk terug op eigen helft. Na 20 minuten spelen resulteerde dat in de verdiende 1-0 van Eddie Johnson, die al zijn vierde van het seizoen (sinds de winterstop) scoorde. De voorzet kwam van die andere man uit Manchester, Dong Fangzhuo. Racing Genk speelde zoals de vorige weken: dramatisch. Het kreeg wel enkele kansjes, maar Yves Feys zat er telkens goed tussen.

Bij de aanvang van de tweede helft kwamen de Limburgers heel wat gemotiveerder het veld op. Het bracht Antwerp in moeilijkheden, enkel de goals ontbraken. Yves Feys bracht immers opnieuw enkele keren goed redding. En wie de kansen niet afmaakt, krijgt een tegengoal. Dat illustreerde Antwerp nog eens perfect door via Tony Sergeant te scoren. De kopbal van de Belg zette Antwerp op 2-0. De veer was gebroken bij Genk, wat twee minuten later resulteerde in de 3-0. De ingevallen Pivaljevic liet met zijn technisch vernuft de Genkse verdediging weer sterretjes zien en trapte feilloos de 3-0 binnen. Tien minuten voor tijd kon Genk de eer nog redden via Bernd Thijs, wiens vrije trap in doel rolde.