Ger. Beerschot stuurt Lokeren wandelen

Germinal Beerschot klopte thuis Lokeren en ex-coach Franky Van der Elst met 2-1. Van der Elst beleefde zijn terugkeer op het Kiel dus in mineur.

Toch zal het voor beide ploegen niet veel meer uitmaken, want zowel Germinal Beerschot als Lokeren hebben niets meer te winnen of te verliezen. Dat was er in de eerste helft ook duidelijk aan te zien, want veel inspiratie was er niet. De enige twee kansen leverden gelukkig wel een goal op. Al na 7 minuten bracht Zoundi Lokeren op voorsprong, maar Germinal Beerschot kwam terug via Dhont. Op slag van rust kwam er toch nog een noemenswaardige kans, maar Camara kon een vrije trap van Carl Hoefkens net niet in doel werken.

Gelukkig was de tweede helft van een beter niveau. Nadat hij er al dicht bij was geweest, wist Camara vijfentwintig minuten voor tijd toch te scoren. Lokeren probeerde nog, maar zag een goede kans via Renathino naast gaan. Germinal Beerschot sloot de wedstrijd zo winnend af en blijft op plaats 7.