Baník, Maccabi en Basel kampioen

Baník, Maccabi en Basel kampioen
Foto: © SC

AC Milan, FC Porto, Arsenal, Anderlecht: ze zijn allemaal al kampioen. Maar kent u ook de kampioenen uit de Oost-Europese landen? Dit weekend wisten enkele ploegen zich namelijk te verzekeren van het landelijke goud.

In Tsjechië verraste het kleine Baník Ostrava jan en alleman door de landstitel voor de neus van Sparta en Slavia Praag weg te kapen. Baník won gisteren de topper op het veld van Sigma Olomouc, vierde in de stand, en verzekerde zich zo van het kampioenschap. Met acht punten en slechts twee wedstrijden te gaan kan geen enkele achtervolger Baník nog bijhalen. Ondertussen zijn Sparta Praag, Slavia Praag en Sigma Olomouc, de ex-club van David Rozehnal, fel verwikkeld in een strijd om het tweede Champions League - ticket.

Ook in Zwitserland is de kampioen gekend: FC Basel heeft er dan wel een minder Europees seizoen op zitten, in eigen land ging het hen volledig voor de wind. Net als Anderlecht had Basel dit seizoen steeds een straatlengte voorsprong, wat vier speeldagen voor het einde al resulteerde in de titel. Een 0-2 zege op het veld van FC Thun volstond. Ook Young Boys, tweede in de stand, vierde feest: voor hen is kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League nu ook een zekerheid.

In Israël heeft Maccabi Haifa dan weer de titel binnengehaald. Met nog drie duels te gaan kan dichtste achtervolger Maccabi Tel-Aviv de kloof van tien punten op de leider niet meer dichten. Haifa mag zich zo volgend jaar opnieuw testen in de derde voorronde van de Champions League.

En tot slot zakken we nog even af naar Cyprus: op het kleine eilandje wist A.P.O.E.L. dit weekend te winnen van Ethnikos Achnas met 2-1, terwijl Omonia niet verder kwam dan een gelijk spel bij Pafos. Omonia had winst nodig om nog kans te maken op de titel, zodat A.P.O.E.L. op de laatste speeldag ging lopen met de landskroon.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties