Interview 'Ik wil de supporters bedanken.'

'Ik wil de supporters bedanken.'
Foto: © SC

Nastja Ceh was vorig jaar de revelatie van het seizoen, dit jaar viel het echter niet mee voor de Sloveen. Hij miste de voorbereidingen, kreeg een buikspierblessure en werd geopereerd aan de knie. Onlangs viel hij naast de elf van Trond Sollied en mocht hij alleen nog maar invallen.Fréderic Cox, webmaster van zijn officiële site (www.nastjaceh.com), sprak een tijdje geleden met hem...

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik denk daar nog niet aan. Ik probeer hier zoveel mogelijk mijn best te doen en de tweede plaats te pakken en natuurlijk de finale van de Beker van België spelen. Dat is alles waar ik op dit moment aan denk. Andere clubs zijn geen prioriteit. Club Brugge is nu mijn ploeg.

Heb je geen heimwee naar je thuisland, Slovenië?

Neen, want ik kan er altijd terug naar toe gaan. Ook om te spelen (met de Sloveense nationale ploeg, nvdr). Maar nu vind ik het fijn in België en ik wil hier spelen.

Hoe komt het dat je vrije trappen niet meer zo precies zijn als verleden jaar?

Ja, het klopt dat mijn vrije trappen minder goed zijn. Ik weet niet of het door de blessure komt, maar het is mogelijk. Maar ik voel dat ik bijna mijn niveau terug heb. En dan zal het hopelijk weer zoals verleden jaar worden.

Hoe vaak bezoek je je officiële site?

Eerst en vooral, bedankt om deze site te maken. Hij is echt heel goed. Ik bezoek hem één of twee keer per week. Maar dat komt omdat ik niet zo een computerfan ben.(lacht)

Wat is het verschil met verleden seizoen?

Alles hangt af van een goede conditie. Wanneer die terug is, speel ik zoals verleden jaar. Daar ben ik zeker van.



Wat vind jij van de nieuwe transfers Balaban, Victor en Blondel?

Ik praat niet over zulke dingen. Het is aan het bestuur om daarover te beslissen. Als zij nieuwe spelers kopen is dat zo, en wij zullen er mee spelen(lacht).

Hoe denken de spelers over Marc Degryse?

Marc Degryse is een zeer belangrijk persoon. Ik vind zijn komst één van de beste dingen die Club de voorbije drie jaar gedaan heeft.

Wat vond jij het mooiste moment in Brugge?

Ooh, dat is gemakkelijk (lacht). Kampioen spelen verleden seizoen.

Beïnvloeden de supporters je spel?

Zij zijn heel belangrijk voor mij. Zij zijn de reden waarom alles zo goed ging voor mij verleden jaar. Ze geven me telkens een goed gevoel, elke match opnieuw. Ik wil hen daarvoor dan ook bedanken. Ook voor hun geloof in mij toen ik het eerste jaar niet speelde.

Geloof je nog in de tweede plaats?

Ja, heel erg. We zijn in de 'winning mood' en de andere ploegen verliezen punten. Dus als we woensdag winnen van La Louvière (de inhaalwedstrijd van 11 februari 2004, nvdr) ligt de druk bij Standard.

Wat vind jij van dit seizoen?

Ja, in de heenronde ging het niet zo goed omdat we veel onnodige punten hebben verloren. We wisten dat het na een fantastisch seizoen moeilijker ging worden. Maar het gaat nu beter en we gaan voor de tweede plaats.

Wat vind je van België?

Ik vind het een heel tof land. Ik zie veel gelijkenissen met Slovenië. Ik vind het echt tof en Brugge is een geweldige stad.

Heeft je komst naar Brugge je speelstijl veranderd?

Ja, in zekere zin wel omdat je hier meer fysiek bezig bent, verdedigend. In Slovenie moest ik mij van de trainers vooral toespitsen om mijn aanvallende kwaliteiten. En ik werkte daar ook niet hard in vergelijking met hier. Maar ze weten dit in Brugge en toch moet ik nog altijd in het defensieve spelen. Ik ben bijna in mijn beste conditie en ik kan nu verdedigen en scoren, terwijl dat in Slovenië niet het geval was.

In deze laatste wedstrijden is het duidelijk dat je meer een team-speler bent geworden. Klopt dit?

Ik heb altijd geprobeerd om in het voordeel van de ploeg te spelen. We winnen en verliezen samen. En dan voel ik me ook slecht als we verloren hebben. Ik probeer gewoon te doen wat de trainer van me verlangd.

Heb je meer vertrouwen als je scoort? Wat heb je het liefst? Een goal of een assist?

Ik vind scoren heel plezant, net zoals het geven van assists. Ik verkies eigenlijk geen één van de twee. Zolang we maar scoren (lacht).

Hoe zit het eigenlijk met je Nederlands?

Het is altijd moeilijk om een tweede taal te leren. We krijgen iedere week les op de club. En ik begrijp sommige woorden. Vooral woorden die met voetbal te maken hebben.

Naar welke speler kijk je op?

Zidane, voor zijn manier van spelen.

Is het je gelukt om zijn shirtje vast te krijgen na de interland Frankrijk-Slovenië?

Neen, spijtig genoeg niet. Zlatko Zahovic was me voor. Maar ik heb mijn shirtje gewisseld met de speler die naast mij stond, en die is ook heel goed... Thierry Henry!

En de laatste vraag. Wie vind jij de beste speler in België, naast Nastja Ceh?

(lacht) Haha, je moet me geen complimentjes maken. Ik wil geen namen zeggen, of iemand kiezen. Voetbal is een ploegsport. Maar wat ik wel weet is dat Club Brugge de beste club van België is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties