KHZ veegt Genks voorstel van tafel

KHZ veegt Genks voorstel van tafel
Foto: © SC

Eerste klasse is de ambitie

Heusden-Zolder wordt volgend jaar in alle geval niet de satellietclub van Genk. De beheerraad, de supportersfederatie, het jeugdbestuur en de sponsors beslisten vanavond op een vergadering unaniem het Genkse voorstel te verwerpen.

KHZ gaat op zijn eigen benen staan. KHZ-preses Husson deelde de fans mee dat de club in ieder geval in 2de klasse start en zeker niet lager. De eerste piste die de Limburgers bewandelen is die van het KVK Beringen-stadion, omdat dit uit commercieel standpunt (sponsoring, vip, loges e.d.) de beste oplossing is. Een kleine naamsverandering en eventueel een fusie is dan wel noodzakelijk, toch blijft de naam Heusden verder leven volgens de voorzitter. Als deze piste niet doorgaat, keert de club terug naar haar oorspronkelijke locatie: de Noordberm. Dan zullen de nodige aanpassingswerken wel noodzakelijk zijn.

De club probeert zo professioneel mogelijk verder te werken, op zijn minst is er plaats voor een semi-professioneel statuut. De onderhandelingen met een niet nader genoemde grote sponsor zijn rond. Ook is er al een budget voorop gesteld, ongeveer hetzelfde als dat van dit seizoen.

Husson toverde nog een konijn uit zijn hoed: Luc Nilis is volgend seizoen technisch directeur bij Heusden-Zolder. Dit toont aan dat de West-Limburgse vereniging het hoofd niet laat hangen, maar met ambitie het seizoen 2004-2005 aanvat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties