Seizoensanalyse Westerlo

Seizoensanalyse Westerlo
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De voorbije twee seizoenen was er weinig te beleven in het Kuipje. De ploeg van de Parel der Kempen zakte weg tot een grijze muis in het Belgisch voetbal. Maar dit jaar is Westerlo weer uitgegroeid tot een subtopper in België. Spektakel was er niet steeds, maar de resultaten waren zeer goed bij de ploeg van Jan Ceulemans.

Janssens werd de sterkhouder op het middenveld, Wagemakers groeide uit tot een gevaarlijke vleugelspeler met een prachtige lange pass. Haraldsen, het Noorse blok, hield de verdediging recht met Verheyen. En wat te zeggen van Dosunmu, die met 16 goals zowaar derde werd in de topschutterslijst van de Belgische competitie.

De start van Westerlo was zwak te noemen. Het was tot de vijfde speeldag wachten om de eerste zege te noteren. Voordien verloor men ondermeer bij Antwerp en geraakte men thuis niet voorbij La Louvière. Daarna ging het echter steeds beter, behalve in de toppers, waar Westel dikwijls met zware cijfers ten onder ging.

Het tweede deel van het jaar verliep bijna perfect voor de Kempense club. Dat er tijdens de winterstop geen enkele aankoop werd gedaan is tekenend voor het vertrouwen dat de spelers er krijgen. Ondertussen werd er gewerkt aan een samenwerking met Nederlandse topper Feyenoord. Die samenwerking is vooral merkbaar bij de reserven, waar er geregeld testers van de noorderburen komen meespelen. Ceulemans heeft echter al bewezen niet zomaar spelers aan te trekken en zijn goed aankoopbeleid zal ook wel meespelen in zijn contractverlenging. Sterke Jan blijft dus nog een tijdje in de Kempen en beide partijen lijken hier voordeel uit te halen.

De ploeg wilde in de terugronde spektakel brengen voor de supporters en is hier deels in geslaagd. Enkele wedstrijden waren aangenaam om zien, maar anderen waren toch onder niveau.Ook positief was de lang verwachtte terugkeer van spelverdeler Svoboda, die bewees het wachten waard te zijn. Ook Deelkens mocht de laatste drie wedstrijden zijn waarde tonen, Deelkens was geen titularis meer sinds zijn blessure in de heenronde. Bourdon bleek meer dan een goede vervanger en verdient zijn plaats onder de lat.

Niets dan goed nieuws in 't Kuipke? Neen, De Coninck vertrekt na zes jaar dienst in de Kempen. De ex-Bruggeling wilde dichter bij huis spelen en gaat de volgende seizoenen voor AA Gent spelen.Men kan besluiten dat Westerlo een prachtseizoen achter de rug heeft en met de zesde plaats veel beter scoorde dan verwacht en met een goede competitiestart volgend seizoen is dit Westerlo tot veel meer in staat dan iedereen denkt.

Eerder verschenen seizoensanalyses:

Germinal Beerschot
La Louviere
Aa Gent
Lokeren
Lierse
SK Beveren
Sint-Truiden
Cercle Brugge

Charleroi
Bergen
Heusden-Zolder
Antwerp

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties