Europees avontuur HJK afgelopen

De eerste Champions League campagne van Maccabi Tel Aviv laat onmiddellijk een positieve indruk na. In de tweede voorronde verslaan ze de Finse landskampioen, HJK Helsinki, met 1-0. In de volgende voorronde komen de Israëli's uit tegen het Griekse Panathinaïkos.

Met de extra tijd in het vizier, na een matige tweede helft van beide ploegen, leek de wedstrijd op een doelloos gelijk spel af te stevenen. Totdat Liran Cohen de bal mooi over de keeper plaatste. In de toegevoegde tijd zagen de Finnen nog een reuzekans voorlangs gaan, om zo met via een uitgoal alsnog de volgende ronde te halen.

Bij Maccabi kwamen dezelfde elf spelers op het veld dan in de heenwedstrijd vorige week in Helsinki. Desondanks het veldoverwicht van de thuisploeg tijdens de eerste helft, konden ze niet echt een bedreiging vormen. Meer zelfs, aan de overzijde mocht Savolainen de beste kans op zijn naam zetten, nadat zijn krachtig laag shot werd afgeblokt. Zijn team genoot, Kottila, de gevaarlijkste spits op het veld werd streng bewaakt door twee verdedigers en kon zich dus moeilijk ontplooien.

Zeven minuten na de rust, kwam HJK nogmaals dicht bij een doelpunt. Oved werd op het middenveld mooi van de bal gezet. Kottila kon de bal goed voorbrengen voor Oravainen, maar deze laatste zag zijn kans van de lijn worden gehaald door een combinatie van de keeper en een verdediger.
Net daarna, kreeg Maccabi hun eerste kans uit de wedstrijd. Maar een attente Andras Vilnrotter volstond.

Iets daarna was er aan de overzijde een erg attente Strauber nodig om de meubelen voor Maccabi te reden toen Raffaele De Gregorio staalhard van op de rand van de baklijn trapte. Op het uur voerde Maccabi twee wissels door en deze zouden later van goudwaarde blijken. Dit uitte zich onmiddellijk in drie kansen in evenveel minuten.

Maccabi bleef aanvallen en dit kreeg resultaat drie minuten voor het einde. Tamir Cohen misleidde de ganse HJK defensie en stak mooi door naar Lamir Cohen en deze twijfelde niet, 1-0.
In de toegevoegde tijd kwam HJK nog dicht bij de kwalificatie, de ingevallen Jukka Santala zag zijn poging van de lijn worden gekegeld door verdediger Pantsil.

Volgende week reist Maccabi af naar Griekenland en twee weken later staat de terugwedstrijd gepland.

Keith Armstrong had het moeilijk met het verlies van zijn club: “Het is pijnlijk om zo laat in de wedstrijd een tegendoelpunt te krijgen. Daardoor hadden we bijna geen kans meer om nog te scoren, en ook het geluk zat niet mee. Tot twee maal toe werd een kans van de lijn gehaald.”