Club Brugge bij UEFA-kwalificatie in pot 1

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Club Brugge bij UEFA-kwalificatie in pot 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Club Brugge zich zoals algemeen verwacht plaatst voor de poulefase van de Uefacup tegen het Franse La Berrichonne de Châteauroux, dan zit het  bij de loting in pot 1, de pot van de acht sterkste clubs die reekshoofd zijn. Daarbij zou Club, indien die ploegen zich allemaal plaatsen, Lazio, Parma, Feyenoord, Newcastle Utd., AEK Athene, VfB Stuttgart en de Glasgow Rangers mijden.

De andere Belgische vertegenwoordigers, Standard en SK Beveren, verdwijnen in pot 5 als ze zich weten te plaatsen. Enkel als acht clubs die in de eerste ronde reekshoofd waren, zouden sneuvelen, kunnen ze opschuiven naar pot 4. Dan nog is het niet helemaal zeker of ze in die pot 4 terechtkomen, want sommige ongeplaatste clubs kunnen nog een hogere coëfficiënt hebben dan Standard en Beveren. Voorbeelden van zulke clubs zijn Panonios, Sigma Olomouc en Ferencvaros.

Voorlopig zitten drie clubs die reekshoofd waren in de eerste ronde van de Uefacup zoals Club Brugge in vieze papieren. Dat zijn PAOK Saloniki (Gri, 2-3-verlies tegen AZ Alkmaar), Rode Ster Belgrado (S&M, 4-0-verlies in en tegen Zenit St.-Petersburg) en Udinese Calcio (Ita, 3-1-verlies in en tegen Panonios).

De loting van de poulefase van de Uefacup gebeurt op dinsdag 5 oktober om 12u.00.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties