Standard verdiend in blessuretijd

Yves Dekoning

Bochum - Standard 1-1

Standard-Bochum was op 0-0 geëindigd. Standard koos voor een defensieve opstelling in Bochum en hoopte via de counter te kunnen scoren. De Duitsers begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Vooral Bechmann was erg gevaarlijk met goeie assists en een schitterend afstandsschot, maar Runje wist zijn netten proper te houden. Ook Standard wist kreeg enkele kansen, maar net voor rust kwam Bochum dan toch 1-0 voor via Maltritz

In een harde tweede helft kregen we een totaal ander Standard te zien. De Luikenaars speelden de ene kans na de andere bij elkaar. Onyewu vond de paal op zijn weg. Curbelo wist een goede kopkans naast doel te plaatsen. Standard werkte zo een vijftal uitstekende doelkansen de nek in. De bal leek er niet in te willen gaan. Ook Bochum bleef dreigen en kreeg gelukkig geen strafschop toen Deflandre en Wosz samen neergingen in het strafschopgebied. Diezelfde Deflandre kreeg even later geel na een elleboogstoot. Slachtoffer Edu lag voor dood op de grond, maar werd nadat Deflandre geel had gekregen opeens terug springlevend. In blessuretijd kreeg Standard dan toch wat het verdiende. Bochum kreeg de bal niet meer weg en bij de derde hoekschop op rij kon invaller Curbelo dan toch de gelijkmaker binnen trappen. Standard naar de poules.

Bochum: Van Duijnhoven, Colding, Kalla, Knavs, Bönig, Maltritz, Wosz (85' Misimovic), Zdebel, Preuß, Lokvenc, Bechmann (83' Edu)

Standard: Runje, Deflandre, Onyewu, Dragutinovic, Léonard, Walasiak (77'Niemi), Geraerts (85' W.Curbelo), Conceiçao, R.Curbelo, Vandooren (82' Mumlek), Tchite

Scheidsrechter: Kasnaferis (Gri)