Gert Claessens keert terug naar Olympia

Julie Néman
| 0 reacties
Gert Claessens keert terug naar Olympia
Foto: © SC

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Gert Claessens het Jan Breydelstadion achter zich liet om het in Spanje te proberen. Vandaag zal hij opnieuw de Brugse grasmat betreden in het shirt van RC Genk, als verdediger. "Ik had nooit gedacht dat ik op die positie zou terechtkomen. Na drie dagen training met Vandereycken, vroeg hij me of ik het niet zag zitten om achteraan te spelen. Toen kreeg ik het wel even warm. Maar hij heeft me overtuigd dat ik die kwaliteiten bezit en er was na het vertrek van Zokora ook nood aan een linksvoetige verdediger."

In zijn glorietijd bij Club scoorde hij een tiental doelpunten per seizoen. Ontbreekt er nu niets?
"Neen, want we hebben nog maar vijf goals geslikt en daar haal ik ook een pak voldoening uit. Maar als het 0-0 of 1-1 staat, heb je wel die drang om naar voor te stormen, en dan moet je je intomen omdat de organisatie er niet mag onder lijden. Tot nu toe heb ik trouwens al twee doelpunten gemaakt, dus dat wat dat betreft loopt het nog voortreffelijk." 

Claessens verliet Club voor Oviedo waar hij slechts acht wedstrijden mocht spelen gedurend anderhalf seizoen. Toch vind de verdediger dat hij op tijd is vertrokken. "Ik ben niet de persoon die lang bij dezelfde club blijft," zegt hij. "Ik heb altijd nood gehad aan een nieuwe trainer, nieuwe impulsen om mijn niveau aan te houden."

Veel ex-ploegmaats zal hij echter niet meer tegenkomen. Van zijn periode bij blauw-zwart blijven alleen nog Verheyen, De Cock en Verlinden over. "Tot voor kort hield ik nog contact met Dany Verlinden maar als je elkaar weinig ziet, dooft dat uit. En met Dirk Medved ga ik geregeld vissen op zijn visvijver in Waterschei."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties