110.000 toeschouwers in Teheran

Voor maar liefst 110.000 uitzinnige toeschouwers speelde Duitsland een glansloze wedstrijd maar won toch met 0-2 dankzij een uitmuntende prestatie van doelman jens Lehmann.

Fabian Ernst opende de score in de vijfde minuut doch de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en speelde de beste kansen bij mekaar doch de afwerking faalde.

In de 53e minuut verdubbelde Brdaric de score en omdat de fysiek iran parten begon te spelen bloedde de match langzaam dood.

Een magere prestatie van de Duitsers die nog verschillende van deze duels zullen moeten afwerken in hun voorbereiding naar het WK 2006.

Iran:  Mirzapour - Kaabi, Rezaey, Mofrad, Nosrati - Nekounam, Golmohammadi - Mahdavikia, Karimi, Nikbakht - Hashemian
Deutschland:  Lehmann - Görlitz, Huth, Wörns, Lahm - Deisler, Ballack, F. Ernst, B. Schneider - Klose, Brdaric
Tore:   0:1 F. Ernst , 0:2 Brdaric