Aachen triomfeert tegen Lille

Aachen triomfeert  tegen Lille
Foto: © SC

Door Pieter Vandikkelen en Marc Gevers

Voor 22.000 toeschouwers werd het in Keulen een partij die de fans van Aachen niet vlug zullen vergeten.

De Duitse tweede klasser werd geen enkel moment weggespeeld door de nummer twee uit de Franse competitie. Lille verloor vanavond dan ook verrassend van de Duitsers met 1-0. Aachen was de betere ploeg en won dus verdiend.

De eerste kans was voor de thuisclub via Michalke, maar hij kon niet scoren. Dan was het wachten tot de 42ste minuut op de volgende kans. Moussilou kreeg de bal op links en verschalkte op weg naar  oel van Straub twee verdedigers. Zijn schot was echter net niet doelgericht en ging een metertje voorlangs buiten.

Na de koffie ging de thuisploeg de druk nog opvoeren, wat resulteerde in enkele goede kansen, tot in de 66e minuut good old Erik Meijer na voorzet van Rolfes de bal over de doellijn kon werken.  Aachen verdiend 1-0 voor. Net voor tijd kreeg Moussilou nog een mooie kans maar hij kon de bal niet binnenkoppen.

De Fransen leken pas wakker te worden in de slotminuten waarbij ze enkele keren het doel van Straub konden belagen. Echte kansen bracht dit echter niet meer op.

Zo zorgt Aachen voor de stunt van de dag en is de Duitse tweedeklasser goed op weg om zich voor de volgende ronde te kwalificeren. Lille verliest belangrijke punten in de strijd om de eerste plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties