Voorbeschouwing JL: 11de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 11de speeldag
Foto: © SC

LASTIGE BROKKEN VOOR CLUB EN ANDERLECHT

De elfde speeldag vormt alweer een mogelijke struikelblok voor de titelpretendenten Club Brugge en Anderlecht. Club is al enkele weken aan een moeilijk blok bezig met Genk, Lokeren, La Louvière en Standard en haalde 7 op 9. Paarswit is pas begonnen aan die serie en startte daarin goed met een late driepunter tegen Genk. Club trekt morgenavond al naar een kolkend Sclessin, Anderlecht moet één dag later de strijd aanbinden op Daknam tegen Lokeren.

Vrijdagavond al staat de absolute kraker van de elfde speeldag op het menu. De ongeslagen leider Club Brugge trekt naar Standard. De Rouches leken herboren nadat het Bochum uit de Uefabeker wipte, maar vorige week verloor het knullig tegen Germinal Beerschot. Club won wel maar deed dat met flets spel. Toch slaagde het erin om een pak kansen in mekaar te knutselen en was bij La Louvière Silvio Proto nodig om de score niet verder te doen oplopen. En ter informatie: Club verloor voor het laatst in en tegen RC Genk net na de winterstop vorig jaar. Het is nu al 26 (!) wedstrijden ongeslagen.

Lokeren is twee weken na de komst van Club Brugge gebrand op een zege tegen paarswit. Beide besturen lijken beste maatjes want regelmatig 'wisselen' ze spelers uit. Zitka vertrok naar Brussel terwijl Filip De Wilde (nu gekwetst), Olivier Doll en Mark Hendrikx de omgekeerde stap maakten. Vooral de laatste twee zullen op de toppen van hun tenen lopen om hun ex-club een ferme loer te draaien. Anderlecht wendde vorige zondag in extremis een crisis af door in de slotfase toch nog Genk te verslaan. Een nederlaag in Lokeren zou de vlam weer in de pijp doen schieten in het Astridpark.

"Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't Nachtegaaltje zingt. Over 't malse korenveld, 't Lied des leeuweriks klinkt... Daar is mijn Vaderland, Limburgs dierbaar oord!" zal te horen zijn in Fenixstadion. RC Genk ontvangt St.-Truiden en dat moet vuurwerk geven. Horen, zien en zwijgen dacht René Vandereycken deze week toen hij niet naar de traditionele persbabbel wilde na de wedstrijd op Anderlecht. Het was na een aantal weken rumoer opmerkelijk stil in de kranten. Misschien dat Vandereycken zijn energie eens in zijn kern stopte en daar tegen STVV de vruchten van plukt. Marc Wilmots ziet weer licht aan de duisternis na de winst tegen Brussels maar de vrees voor een nederlaag tegen Genk is - naar mijn bescheiden mening - meer dan gegrond. 

Voor KV Oostende is het weer alle hens aan dek. De kustjongens moeten naar Charleroi en hebben daar maar één opdracht: winnen. Het wil maar niet lukken voor de ploeg van de ambitieuze Franklin Sleuyter. Vorige week dat verlies tegen Lierse, dan maar dat ene puntje tegen Moeskroen terwijl er veel meer inzat. Maar het moet nu stilaan gaan gebeuren voor Gilbert Bodart en zijn équipe. Maar misschien krijgen ze hulp van hun gastheren. Op Gent waren ze in een gulle bui en scoorden zij de doelpunten voor de thuisploeg. Eenzelfde gulle bui zou Gilbert Bodart niet ongenegen zijn. 

En met Moeskroen tegen Lierse besluiten we het ruimere gedeelte van deze voorbeschouwing. Moeskroen zakte na een blitse start van de competitie weg naar de middenmoot maar deed vorige week een goede zaak na winst in en tegen Westerlo. Lierse deed net hetzelfde in Oostende en deed voldoende zelfvertrouwen op voor het bekertreffen in november. Toen Moeskroen voor het eerst in de hoogste klasse speelde, was dit duel een regelrecht toptreffen voor de titel. Nu heeft dit duel heel veel aan waarde moeten inboeten, maar het is en blijft interessant.

Resten nog:

FC Brussels - SK Beveren:
Hoe moet Brussels nu gaan scoren nu het zelf zijn topschutters uit de A-kern haalt?

AA La Louvière - AEC Bergen:
Beide ploegen verloren vorige week maar kunnen nu zorgen voor een spetterende derby in de Borinage. Maar welke Vlaming ligt daar nu wakker van?

VC Westerlo - Germinal Beerschot:
De "Parel der Kempen" is op de dool. Hopelijks is Jos Willems (Sporza Radio) dat niet en vindt hij nog de weg naar 't Kuipje.

Cercle Brugge - AA Gent:
Op een gulle bui van groenzwart moet Gent niet rekenen, ze zullen deze keer zelf de goals moeten scoren. Hopelijks kreeg de Cercle-verdediging wat meer beton in de muur want vorige week op Beveren werden ze omvergeblazen door het Ivoriaans geweld.









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties