RAFC Antwerp onderuit.

Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
RAFC Antwerp onderuit.
Foto: © SC

Antwerp begon stevig aan de wedstrijd. In de beginfase mocht Pinxten een vrije trap nemen net buiten de grote rechthoek. Zijn poging ging naast de muur en recht op doelman Wins. Daarna was het de beurt aan de bezoekers om voor het eerste gevaar te zorgen. Eerst konden ze lichtjes dreigen via een hoekschop en bij de 2de hoekschop was het meteen raak. De vrijstaande Pellegriti mocht de 0-1 binnenknikken na een klein kwartier. Ondertussen had Antwerp wel voor lichte druk maar geen gevaar kunnen zorgen. Na dit doelpunt kon Antwerp opnieuw voor wat druk zorgen maar Patro MM wist de "sinjoren" goed op te vangen. Antwerp probeerde de flanken te gebruiken maar aanvaller Persa kreeg geen enkele degelijke bal in het eerste half uur. 

Ondertussen werkte Pinxten de bal slecht weg in het eigen strafschopgebied maar de Maasmechelse aanvaller Kabongo was te verrast om hiervan te profiteren en schoot de bal hoog over doel. Op het half uur braken de zwarte parels van Antwerp tot 2 keer toe door de Maasmechelse defensie. Evenveel keer gingen deze jongens neer in de zestien maar scheidsrechter Jordens liet zich niet vangen. In de slotfase van de eerste helft kopte Pinxten bijna de gelijkmaker binnen maar Wins stond attent te keepen en ging goed plat. Patro Maasmechelen speelde het spelletje slim en hanteerde de counter. Hierdoor kwamen de Limburgers zelden over de middellijn maar als ze dat deden was er meestal wel gevaar. Sishuba wist met een mooie actie in de grote rechthoek de gelijkmaker klaar te leggen voor Persa maar deze gleed onderuit zodat we gingen rusten met een 0-1 ruststand.

In het begin van de tweede helft kon Di Gregorio de bal 2 keer voor doel brengen maar zijn voorzetten misten precisie en leverden dus geen gevaar op. De Limburgers konden vervolgens dreigen via een actie van Offtong. Evens stopte Offtong foutief zodat deze laatste niet voor gevaar kon zorgen. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op. Antwerp probeerde wel maar kon geen enkele keer binnendringen in de bezoekende rechthoek. Sishuba dribbelde bij momenten dat het een lust was voor het oog maar het leverde voor de thuisploeg helaas geen gevaar op. Sishuba zette na een dik uur voetbal een knappe actie op in de zestien maar hij mikte zijn schot naast de verste paal voor langs. Even later draaide Di Gregorio zich goed vrij en probeerde vanop de rand van de grote rechthoek Wins te bedreigen maar zijn schot ging ver naast. Antwerp gebruikte goed de flanken maar ze werden telkens afgestopt aan de rand van het strafschopgebied. 

Patro Maasmechelen bleef ondertussen loeren op de counter. In de slotfase kreeg Asare nog een rode kaart aangesmeerd door Vedran Pelic. Deze ervaren aanvaller passeerde Asare en liet zich dan vallen. Scheidsrechter Jordens trok onterecht rood zodat Antwerp de slotfase met 10 moest aanvangen. Antwerp drukte Patro Maasmechelen weg maar de paarse muur gaf geen krimp. Evens had in de slotseconde nog de gelijkmaker kunnen binnenkoppen maar opniew redde Wins de meubelen. Antwerp verliest voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis. Het is al de derde nederlaag dit seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties