Analyse Iedereen bevestigt, behalve Rouches

Wim Pauwels
| 0 reacties
Iedereen bevestigt, behalve Rouches
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen bevestigt, behalve Rouches....

Analyse Jupiler League

Een speeldag volgens het boekje was het. Elke ploeg in de kop van het peleton won makkelijk zijn wedstrijd. De staartploegen gingen kopje onder. Enkel Standard kon niet winnen. Club en Anderlecht lijken te sterk voor België, of is het merendeel van de ploegen te zwak voor topvoetbal?

Club won thuis makkelijk van Moeskroen. Noch Vandendriessche, noch de midweekse Europese opdrachten konden Simons en co stoppen. De blauwzwarte kapitein leidt zijn troepen verder richting titel. Dichtste achtervolger blijft Anderlecht, waar de oudjes zich nuttig toonden. Westerlo bleek niet het Valencia uit de Jupiler League – ondanks de voorspellingen van Jan Ceulemans – en ging kopje onder in het Astridpark.  Olijke Oleg Iachtshouk bedankte de Oekraïense burgerlijke ongehoorzaamheid en scoorde twee keer.

Charleroi en La Louvière blijven een Waals koningskoppel. De twee ploegen uit het Zuiden van het land haalden vernietigend uit tegen respectievelijk Cercle en Beveren.  Groenzwart bleek opnieuw de pispaal van een ploeg uit Charleroi, Beveren op weg naar een nieuwe blamage deze week in Portugal.  Gent en Genk blijven ook even broederlijk in de nabijheid van onze Waalse vrienden. Gent won de derby tegen Lokeren en Genk kon de drie punten meegraaien naar Limburg vanuit het zeitjeKVO verloor .... weeral.

Lierse maakte brandhout van FC Brussels, dat stilaan aan het smeken is voor een retourtje tweede klas. Germinal Beerschot kon winnen op het veld van Bergen en maakt zich op voor een opmerkelijke remonte.  Enkel het resultaat van Standard past niet in het doordeweekse boekje van deze speeldag. De schrik van Parma kon niet winnen in de hel van Staaien. Begrijpe wie begrijpe kan.  Standard blijft even onberekenbaar en wispelturig als de sfeer op Sclessin.  Wilmots en zijn STVV nemen in ieder geval het cadeautje van de Rouche-vrienden van ganser harte aan.  Benji De Ceulaer besloot op gepaste wijze deze speeldag met een 35e doelpunt, een record dit seizoen....

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties