Analyse Deense ploegen herpakken zich in Royal League

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Deense ploegen herpakken zich in Royal League
Foto: © SC

In de inhaalwedstrijden van de tweede speeldag in de Royal League boekten de Deense ploegen goede resultaten. Esbjerg haalde uit bij Djurgårdens, terwijl Odense thuis Brann klopte. De derby tussen Brøndby en FC Kopenhagen eindigde onbeslist.

DjurgÃ¥rdens IF - Esbjerg fB  0-3

Esbjerg won ietwat verrassend met ruime 0-3-cijfers op het veld van Djurgårdens IF. De bezoekers domineerden de eerste helft en beslisten de wedstrijd nog voor het halfuur via twee doelpunten van Fredrik Berglund (7' en 19') en eentje van diens spitsbroeder, Jess Thorup (24'). In de tweede helft concentreerde Esbjerg zich op het verdedigen van het resultaat, en hield het de Zweedse bekerwinnaar zonder al te veel problemen af.

Djurgårdens IF: Tourray, Stenman, Kuivasto, Arneng (73' Sprong), Hysén, Johannesson, Sjölund (63' Storm), Karlsson, Johannesson, Rasck, Bapupa (46' Makondele).
Esbjerg fB: Winde, Christensen, Afriyie, Thorup (86' Nøhr), Berglund, Jensen, Kristiansen, Andreasen (83' Egholm), Poulsen, Høgh, Barslund (76' Jørgensen).

Doelpunten: 7' Berglund (0-1), 19' Berglund (0-2), 24' Thorup (0-3)
Scheidsrechter: Tommy Skjerven (Noorwegen)
Toeschouwers: 2.209

FC Kopenhagen - Brøndby IF 1-1

De "slag om Kopenhagen", bijgewoond door meer dan 20.000 toeschouwers, eindigde op een gelijkspel na een onderhoudende partij. Brøndby domineerde in de eerste helft, en klom net voor rust op voorsprong: Johan Elmander maakte de actie op rechts, en via de borst van Linderoth kwam de bal bij Kahlenberg, die binnen schoot. Na de rust ging de thuisploeg drukken, maar echte kansen bleven uit. De beste mogelijkheid was voor Peter Møller, maar hij schoot op Brøndby-doelman Zaza. Twaalf minuten voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg: een schot van Elrio van Heerden werd eerst nog gepareerd, maar de Zuid-Afrikaan werkte de rebound wel tegen de netten. Een billijk gelijkspel na een leuke partij.

FC Kopenhagen: Gall, Jacobsen, Rooba (65' Christiansen), Svensson, Linderoth (77' Blech), Hoseth (81' Traore), Zuma, Thomassen, Nørregaard, van Heerden, Møller.
Brøndby IF: Zaza, Nielsen, Johansen, Svärd, Kahlenberg (87' Bagger), Retov (67' Wieghorst), Kamper, Hansen, Skoubo (75' Absalonsen), Elmander, Sennels.

Doelpunten: 43' Kahlenberg (0-1), 78' van heerden (1-1)
Scheidsrechter: Tom Henning Ã˜vrebø (Noorwegen)
Toeschouwers: 21.763

Odense BK – SK Brann  2-1
 
De thuisploeg had aanvankelijk het meeste balbezit, hoewel de grootste kansen voor de Noren waren, onder meer via Bengt Sæternes. Toch kwam de openingstreffer van de Denen: in de 16e minuut Chris Sørensen vanop vrije trap de thuisploeg op voorsprong. Brann ging op zoek naar de gelijkmaker, en net voor het halfuur bracht Sæternes met het hoofd de bordjes terug in evenwicht. De thuisploeg wist dat het een zege nodig had om de kansen op de tweede ronde gaaf te houden, en trok in de tweede helft ten aanval. Een kwartier voor affluiten mocht Søren Berg al dan niet vanuit buitenspel alleen op de bezoekende doelman af, en faalde niet. Brann probeerde nog een slotoffensief, maar moest toch met een eerste nederlaag terug naar Noorwegen. De Noorse bekerwinnaar blijft echter aan de leiding in groep 3.

Odense BK: Onyszko, Nedergaard' Derveld, Miti (71' Borre), Vinzents, Berg, Lindrup (85' M. Pedersen), Hansen (41' Tembo), Sørensen, Højer, Stokholm.
SK Brann: Opdal, Guntveit, Knudsen (62' Ophaug), Haugen, Soma, Sæternes, Hanstveit, Miller (77 Walde), Bjarnason, Sanne (46' Kvisvik), Scharner.

Doelpunten: 17' Sørensen (1-0), 29' Sæternes (1-1), 75' Berg (2-1)
Scheidsrechter: Miro Ukalovic (Zweden)
Toeschouwers: 3.025




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties