Eva's Kumtich - Lentezon Beerse 6-0

Guillaume Belaey
Eva's Kumtich - Lentezon Beerse  6-0

Lentezon heeft het in tegenstelling met de heenronde, Kumtich niet moeilijk kunnen maken.

Eerste helft: Kumtich begon overtuigend aan de wedstrijd en was al vlug succesvol, zij het met de hulp van assistent-referee Gentens die tijdens de wedstrijd meermaals een zeer persoonlijke interpretatie van de buitenspelregel hanteerde: 1-0. Op het kwartier werd een hoekschop vol op de slof genomen door Wendy Roden en Liesbeth Molenberghs was kansloos en de wedstrijd gespeeld. Een tweede ,,assist’’ van Gentens bracht Sindy Put in scorestelling en de 3-0 was een feit. Niet dat dit onverdiend was, want de bezoeksters speelden inspiratieloos, vroegen dus om problemen en het eerste schot van Lentezon noteerden we ook pas in de 34’. Annick Caers trapte over. Wendy Roden vond voor rust nog eens de weg naar de netten en er werd dus met 4-0 de kleedkamers opgezocht.

Tweede helft: Heidi Peeters moest in de beginperiode vol aan de bak tegen een Lentezon dat met zeer offensieve bedoelingen uit de kleedkamer kwam. Jammer voor de bezoeksters dat Peeters tijdens de eerste periode niet ingedommeld was. Zowel op een poging van Annick Caers als een ,,streep’’ van Sofie Aerts etaleerde ze haar keepersklasse.
Kumtich koos om de wedstrijd te controleren en liet zo dus de bezoeksters het initiatief. Die speelden ook wel heel wat kansjes en hoekschoppen bij elkaar, maar de bal mocht er niet in. Ook Gentens die zijn afwijkingsmarge nu 2 meter voor de voorlaatste verdediger legde i.p.v. erachter hielp niet echt mee. Op counter kon Kumtich dan in de slotfase nog tweemaal scoren via Anne Huybrechts die de vooruitgeschoven verdediging van Beerse op snelheid verschalkte: 6-0.

Een ruime en verdiende overwinning voor een in de eerste helft sterk acterend Kumtich.