Stuntend Zuid-Korea klopt Duitsland

In een met 46.000 toeschouwers gevuld Busan Asian Stadium vernederde de thuisploeg de Mannschaft.

Met een zeer stevige aanpak verraste de Koreanen iedereen. De Duitsers kregen geen voet aan de grond in de beginfaze en na zestien minuten was het al zover, Dong J.Kim scoorde en het stadion stond meteen in vuur en vlam.
Lang konden ze echter niet profiteren want acht minuten later krulde Ballack een vrije schop voorbij de muur en doelman Lee, 1-1., meteen de ruststand.

De thuisploeg ging na de koffie op haar elan verder en drukte de Mannschaft weg met snel en stevig voetbal.
In de 71e minuut zorgde Lee Dong Gok met een wereldgoal voor de 2-1.
De Duitsers kregen dan nog een onterechte strafschop die werd gemist door Ballack.
In de 87e minuut maakte Cho de klus af voor de Koreanen en meteen een mooie overwinning voor de jongens van trainer Jo BonfrĆ©re.
Meteen ook de eerste nederlaag onder de leiding van Jurgen Klinsmann, dinsdag wacht nog een match tegen Thailand.