Buffel verliest eerste Old Firm

Nils Vanbellingen

Celtic Glasgow 2
Glasgow Rangers 1

Celtic Glasgow heeft in de Schotse beker de aartsrivalen van Glasgow Rangers gewipt. Het werd 2-1 in een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Thomas Buffel mocht al zijn eerste Old Firm-minuten opsnuiven: hij viel in na 67 minuten.

De wedstrijd zat op slot tot de 37e minuut, toen Chris Sutton op een bal van John Hartson sluwer was dan zijn verdediger en Celtic op voorsprong bracht. 1-0 was meteen ook de ruststand. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten en het thuispubliek was nog aan zijn "You'll never walk alone"-ode bezig, toen Fernando Ricksen de gelijkmaker op het bord kopte. Celtic ging op zoek naar de gelijkmaker en probeerde druk te zetten op de helft van de Rangers, maar kwam een aantal keer goed weg bij scherpe tegenprikken van de bezoekers.

In de 67e minuut mocht Thomas Buffel voor de eerste keer in het Rangers-shirt het veld opdraven. De Belg maakte meteen een goeie actie, maar hij kon niet het verschil maken voor de Gers. Het winnende doelpunt viel uiteindelijk in het voordeel van Celtic: Sutton bracht Hartson in stelling, en die scoorde aan de tweede paal. De Rangers begonnen daarna aan een slotoffensief, en Buffel kreeg in de laatste minuten nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar hij kon de bal niet laag houden.

Celtic mag dus naar de vierde ronde, en lijkt de weg naar de Schotse beker vrij te hebben. De Rangers kunnen zich nu helemaal concentreren op de competitie.

Celtic Glasgow: R Douglas, J McNamara, B Balde, S Varga, U Laursen, D Agathe, S Petrov, A Thompson, A McGeady (84' H Camara) , C Sutton, J Hartson
Glasgow Rangers: S Klos, A Hutton, Z Khizanishvili, M Andrews, G Vignal, H Namouchi (81' S Thompson) , F Ricksen, A Rae, B Djordjic (67' T Buffel) , D Prso, N Novo
Doelpunten: 37' Sutton (1-0), 47' Ricksen (1-1), 77' Hartson (2-1)
Gele kaarten: 21' Namouchi (R), 40' Ricksen (R), 79' McNamara (C), 90' Hartson (C)
Scheidsrechter: H. Dallas
Toeschouwers: 58.622