Helleputte wil terug spektakel

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Helleputte wil terug spektakel
Foto: © SC

Dit seizoen is het voetbal van Beveren minder spektalrijk als vorig jaar. Momenteel staat het op een elfde plaats en draaide het een grijs seizoen. Er kon enkel gestunt op de eerste speeldag. Toen speelde het 1-1 gelijk tegen Club Brugge.

Helleputte: "Beveren is niet hot meer, dat klopt. Het nieuwe is eraf, iedereen kent ons intussen. Er treedt een zekere gewenning op, ook bij onze supporters. Als we een gewoon goede match spelen, dan klaagt iedereen. Pas als het een superspektakel is, zegt men dit was goed. Het gevaar is dat we nu onze prestaties vergelijken met de periode vlak voor de winterstop van vorig seizoen. Toen speelden we het beste voetbal van België, maar sindsdien zijn veel goede spelers vertrokken, hé."


De tijd dat het aanvallend voetbal centraal stond is voorbij.

Helleputte: "Wat is daar mis mee? Het zit defensief steviger in elkaar, de Ivorianen zijn geëvolueerd, ze zijn geconcentreerder, ze durven al eens een bal buiten trappen. Voor het eerst in drie jaar hebben we zelfs eens een wedstrijd onverdiend gewonnen: thuis tegen Germinal Beerschot. Ik apprecieer het dat de Ivorianen nu ook op werkkracht een match kunnen winnen."


Helleputte geeft dan ook toe dat het niveau minder goed was al vorig seizoen.

Helleputte"Zeker, het wás minder spetterend. Maar daar zijn redenen voor. In de voorbereiding werden we weer door heel België uitgelachen: ik begon met amper zeven spelers en we verloren van Hamme, RC Mechelen en Torhout. Onze bepalende spelers hadden geen zomervakantie gehad en waren vermoeid. De frisheid ontbrak om spektakel te brengen. Tussendoor hebben we nog negen Europese matchen gespeeld."


Touré, Yapi Yapo, Boka en Éboué zijn allemaal toppers. Het kan niet blijven duren dat er spelers uitgroeien tot toppers.

Helleputte: "Ze kunnen niet allemaal voor veel miljoenen naar Frankrijk versast worden, hé. Ze worden niet minder, wel jonger. Omdat de samenwerking zo'n groot succes is en er zoveel Ivorianen verkocht worden, moeten de nieuwe jongens op steeds lagere leeftijd naar België komen. Dus hebben ze een aanpassing nodig. Yaya Touré en Yapi Yapo waren in hun eerste seizoen ook niet top. Ik zie in deze groep nog grote talenten rondlopen. Romaric bijvoorbeeld. Zoveel kwaliteit, als die nu eens 100% voor het voetbal wilde leven..."


Marco Né werd in het begin van het seizoen aanzien als het grootste talent. Maar hij kon zijn niveau niet aanhouden.

Helleputte: "Marco is de hele zomer op stage geweest met de nationale ploeg, die jongen was vermoeid. Hij is nog maar net 19 jaar geworden. Wacht maar!"


Wat wordt er verwacht van de terugronde?

Helleputte: "Het spektakel moet terugkomen, dat is duidelijk. De achtste plaats moet mogelijk zijn, daar hadden we nu al moeten staan. Maar ik ben voorzichtig, ik kijk toch nog altijd eerst naar Bergen en Oostende."


Ook Guillou wil een beter Beveren zien in 2005.

Guillou: "Ik heb goede verwachtingen voor de terugronde. Ik wil dat we dit seizoen ons beste klassement van de afgelopen vier jaar neerzetten. Zo moeilijk is dat niet. We moeten ditmaal in de top-10 geraken."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties